Bana (7): Flydd rett fra slagmarken til presidentens fang

Mens evakueringen fortsatt pågår for fullt i Aleppo, tok Tyrkias statsleder imot den mest kjente av dem som har kommet seg ut. Hun ble møtt med julegaver og bamseklem.

Bena Alabed takker Erdogan for Tyrkias hjelp etter at hun ble evakuert fra Aleppo

Hele familien til «Twitter-Bana» ble invitert til presidentpalasset i Ankara på onsdag. Der stilte president Erdogan forberedt.

Mandag ble Bana Alabed og familien hennes evakuert fra krigsrammede Aleppo. Med over 300.000 følgere på Twitter har verden fulgt hennes kamp for å overleve.

Også Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan, har fulgt med i timen og inviterte jenta og familien hennes til presidentpalasset for en audiens og flere klemmer fra statslederen.

Presidenten hoppet selv på Twitter for å dokumentere møtet med internettfenomenet.

Laster Twitter-innhold


– Takk for at du fikk oss ut

Bana har også lært litt engelsk, og også hva hun skal si når hun er på visitt hos statslederen:

– Takk for støtten du har gitt barna i Aleppo, og for at du hjalp oss med å komme oss bort fra krigen. Jeg elsker deg. Det var syvåringens budskap fra presidentpalasset.

Hele familien var på plass i palasset, og alle søsknene fikk presanger fra Erdogan som hadde forberedt seg godt til møtet.

Komplisert rolle i konflikten

Tyrkias rolle i konflikten er omstridt. De ønsker også å bekjempe IS, men frykter at de kurdiske krigerne fra Tyrkia skal få vann på mølla og bli inspirert til å krige for uavhengighet på tyrkisk jord.

Tyrkia har derfor meglet frem våpenhvilen med Russland på vegne av opprørerne og regjeringsstyrkene.

Regjeringsstyrkene har fått kontroll over Øst-Aleppo, og den siste tiden har man prøvd å evakuere sivile og opprørere ut av byen.

Den syriske regjeringen meldte i går at evakueringen var over, men FN sier den fortsatt pågår for fullt.

Hjelpearbeidere i byen sier til nyhetsbyrået AFP at de tror evakueringen kan bli ferdig i løpet av torsdag.

SISTE NYTT

Siste nytt