Bakkestyrker rykker fram i Raqqa

USA-støttede opprørere vinner terreng i kampene mot IS i gatene i Raqqa og har tatt seg inn i en bydel i øst, ifølge den kurdisk-dominerte opprørsalliansen SDF.

Militssoldater løper under kamp mot IS

MILITSSOLDATER: Stillbilde fra video som SDF ga ut i mars og som viser militssoldater løpe under kamp mot IS utenfor den østlige delen av Raqqa.

Foto: Uncredited / AP

Med støtte fra USA tok Militsalliansen seg tidlig onsdag inn i Al-Meshleb-bydelen, øst i Raqqa. Ifølge alliansen sikret de seg dermed også kontroll over Harqal-festningen vest for byen.

Nyheten kom dagen etter at SDF kunngjorde at Raqqa-offensiven nå er i gang, etter sju måneder med framrykking mot byen. Den USA-ledede koalisjonen har bistått med bombetokt fra lufta.

De syriske demokratiske styrkene (SDF) består av kurdisk milits, hovedsakelig fra YPG, samt arabiske krigere, støttet av USA.

Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) fant det onsdag også sted harde kamper ved et militæranlegg om lag 2 kilometer nord for Raqqa.

En aktivist i gruppen «Raqqa blir i all stillhet slaktet», Abu Mohamed, sier til AFP at innbyggere i byen melder om bombing uten stans.

– Bombingen har pågått i to døgn og det har ikke vært pause i mer enn én time. Det er luftangrep, artilleriskyts og noen ganger raketter, sier han.

Innbyggerne opplever nå brudd på både på elektrisitets- og vannforsyning, og butikker er knapt åpne lengre, forteller han.

Raqqa ble inntatt av IS i 2014 og har fungert som ekstremistgruppens høyborg i Syria.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt