Baker slo terrorist med brødkurv

Florin Morariu lot folk søke tilflukt i bakeriet i Borough Market, og slo en av terroristene med en brødkurv.

Florin Morariu fanget selv de dramatiske øyeblikkene etter angrepet på film.

BLIR HYLLET: Bakeren Florin Morariu fanget selv de dramatiske øyeblikkene etter angrepet i Borough Marked på film.

Florin Morariu fra Romania jobber i bakeriet Bread Ahead i Borough Market. Der var han lørdag kveld, da tre menn gikk til angrep med kniver etter å ha meid ned fotgjengere med en varebil på London Bridge.

Nå blir Morariu hyllet i Storbritannia for å ha slått en av terroristene i hodet med en brødkurv, og for å ha latt et tjuetalls mennesker gjemme seg i bakeriet.

Tok med seg kurver

I et telefonintervju med nyhetsbyrået AP på søndag forteller 32-åringen at to kvinner som ba om å få søke tilflukt i bakeriet, fortalte ham om angrepet.

– De sa at et sted på London Bridge, mot Borough Market, kom det personer ut av en varebil som stakk folk med kniv, sier Morariu.

– Jeg gikk for å se hva som skjedde. Jeg tok med meg to store brødkurver.

Han forteller videre hvordan han kom nær nok en av angriperne til å slå ham i hodet med en kurv. Så kom en politibil, som gjennom en høyttaler ba folk om å dra fra området.

– Og da løp jeg, forklarer Morariu.

Filmet kaoset

Bakeren fanget selv noen av de dramatiske og kaotiske øyeblikkene rett etter angrepet på film. I en av videoene han har delt i sosiale medier, kan man blant annet høre ham si på rumensk at «jeg slo ham i hodet med en kurv. Jeg slo kurven i terroristens hode».

Avisen The Telegraph kaller ham «modig» og The Sun kaller ham «en helt», mens bakeren omtaler seg selv «en vanlig person».

– Jeg kom til Storbritannia for å jobbe, sier han til AP.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt