Bagdad stengt på dommens dag

I formiddag er det ventet at Saddam Hussein får dommen, som kan bli dødsstraff. For å unngå kaos har myndighetene innført et meget strengt portforbud.

Hele Bagdad er stengt når dommen mot Saddam Hussein og sju andre tiltalte blir lest søndag.
Foto: BOB STRONG / AFP

Fra klokken 06 lokal tid ble det strengt forbudt for folk å bevege seg utendørs i Bagdad og i provinsene Diyala og Salaheddin.

I tillegg stenger den internasjonale flyplassen i Bagdad, opplyser statsministerens kontor overfor CNN.

Hussein og sju andre tiltalte vil få dommen fra fem dommere. Dommen mot eksdiktatoren, som kan bli døden ved henging, er ventet å bli lest opp helt til slutt.

Alle åtte står tiltalt for forbrytelser i forbindelse med massedrapene i byen Dujail i 1982.

Folk ble fengslet og torturert, og myndighetene skal ha sørget for at 148 personer ble drept.

 

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt