Babyen til indisk overgrepsoffer funnet død - seks arrestert

Politiet er fremdeles på jakt etter to personer som skal ha tvunget tiendeklassingen til å føde barnet på en lokal skole. Babyen ble unnfanget ved overgrep og ble funnet nedgravd like ved en elvebredd.

En indisk kvinne tar del i et gateteater for å få fokus på vold mot kvinner

En rekke brutale overgrep mot kvinner i India har rystet en hel verden. Denne kvinnen tar del i en gateopptreden for å få fokus på volden som oftest rammer jenter i lavkastene.

Foto: Tsering Topgyal / Ap

– En ungdom voldtok jenta. Etter at hun ble mor stakk han av med babyen og fikk hjelp av sine familiemedlemmer til å begrave barnet. Han ble arrestert, sier politikonstabelen med ansvar for saken, RS Paikra.

Ble tvunget til å føde på skolen

Ungdommen er gift og er en slektning av den nybakte moren. Overgriperen og moren kommer fra samme landsby, skriver Times of India.

Barnet ble født i slutten av desember på en statlig internatskole i Rampur i Chhattisgarh-distriktet. Bestyreren og hennes mann er på rømmen etter at de ble suspendert fra sine stillinger.

Politiet sier at bestyreren tvang jenta til å føde barnet på internatskolen.

Nektet å fortelle

Saken ble rullet opp da politiet fikk en klage på at det hadde vært en barnefødsel på internatet. De første undersøkelsene førte ikke til noe fordi voldtektsofferet og familien hennes nektet å gi noen detaljer om hva som hadde skjedd.

Etter press fra media og opposisjonen i kongressen ble det iverksatt en gransking og jenta bekreftet at voldtekten førte til en barnefødsel.

En rekke grove gjengvoldtekter og drap har rystet India men kvinnegrupper hevder at verken politi eller myndigheter gjør nok for å stoppe volden.

Det er særlig kvinner fra lavkastene som er utsatt.

SISTE NYTT

Siste nytt