NRK Meny
Normal

Aylan (3) er begravd i hjembyen Kobani

Den tre år gamle gutten som ble skylt i land i den tyrkiske feriebyen Bodrum, er i dag begravd i hjembyen sammen med storebroren (5) og moren Rehan.

Abdullah Kurdi sammen med den døde sønnen Aylan

STERKE BILDER: Treåringen Aylan ble i dag begravd i Syria. Her er han avbildet sammen med faren Abdullah Kuri og andre familiemedlemmer.

Foto: RODI SAID / Reuters

Aylan Kurdi og sin bror

Aylan Kurdi og broren Galip blir begravd i hjembyen Kobani i Syria.

Bildet av den døde treåringen Aylan Kurdi på stranda har sjokkert verden. Hans fem år gamle storebror og moren døde også da båten deres kantret på vei over Middelhavet.

Nå er Aylan, broren Galip (5) og moren Rehan (35) begravd i hjembyen.

Tidligere i dag tok faren Abdullah Kurdi med seg kistene med de døde familiemedlemmene sine tilbake til Kobani i Syria for å ta et siste farvel.

Sammen med andre familiemedlemmer ble han eskortert av tyrkiske sikkerhetsstyrker fram til grensen til Syria. Deretter fortsatte de reisen mot Kobani, den kurdiskdominerte byen nord i Syria.

Den syriske gutten Aylan (3) ligger død i vannkanten i Bodrum

Bildet av den syriske gutten Aylan har skapt sterke reaksjoner.

Foto: Nilufer Demir / Afp

Var på vei til Sverige

Ifølge CNN var Aylan og familien på vei til Sverige, skriver Aftonbladet. Tidligere har flere medier skrevet at familien Kurdi skulle til Canada, men dette er altså feil.

Etter tragedien hvor både sønnene og kona druknet, har faren heller bestemt seg for at han drar tilbake til Syria.

– Jeg vil ikke ha noe mer av denne verden. Alle drømmene mine er knust. Nå vil jeg begrave barna mine og sitte ved siden av gravene deres til jeg dør, sier Abdullah Kurdi til CNN.

EUROPE-MIGRANTS/TURKEY-TODDLER Abdullah Kurdi, father of three-year old Aylan Kurdi, cries as he leaves a morgue in Mugla

Den fortvilte faren mener han ikke har så mye mer å leve for etter at han mistet familiemedlemmene.

Foto: MURAD SEZER / Reuters

Sterke reaksjoner

Bildet av Aylan har ført til sterke reaksjoner over hele verden. Her hjemme sier statsminister Erna Solberg at bildet gir henne vondt i magen, mens fotograf Morten Krogvold tror bildet vil være selve symbolet på flyktningkrisen.

Syriske Aylan (3) bæres bort etter å ha blitt skylt i land på Bodrum

Syriske Aylan (3) bæres bort etter å ha blitt skylt i land på en strand i byen Bodrum.

Foto: Ap

Faren Abdullah Kurdi forteller at han gjorde alt han kunne for å holde fast i familiemedlemmene, men at de gled ut av hendene hans.

– Jeg holdt min kones hånd, men guttene gled gjennom hendene mine. Vi forsøkte å klamre oss til båten, men den mistet luft. Det var mørkt, og alle skrek, sier faren.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt