NRK Meny
Normal

Avviser Saddam-kritikk

Iraks statsminister Nuri al-Maliki avviser fordømmelsen av henrettelsen av eksdiktator Saddam Hussein, og truer med å bryte kontakten med kritikerne.

Nouri Al-Maliki sier at henrettelsen av Saddam Hussein er et internt anliggende
Foto: ALI AL-SAADI / AP

- Vi anser henrettelsen av diktatoren for å være et internt anliggende som kun vedkommer det irakiske folk, sa Maliki i dag i sin første kommentar til henrettelsen etter at Saddam Hussein ble hengt 30. desember.

- Ikke en politisk handling

Den irakiske statsministeren truer med å revurdere forholdet til de landene som har kritisert den kontroversielle henrettelsen.

- Den irakiske regjeringen kan bli nødt til å revurdere sitt forhold til ethvert land som ikke respekterer det irakiske folks vilje, understreket Maliki, og sa at henrettelsen av Saddam ikke var en politisk handling.

- Henrettelsen av despoten var ikke en politisk avgjørelse slik som fiendene av det irakiske folk hevder, sa han.

Ikke fullbyrdet

- Avgjørelsen ble tatt etter en rettferdig rettssak som diktatoren ikke fortjente ettersom forbrytelsene han begikk mot folket, landet og dets institusjoner, var forkastelige, sa Maliki da han talte på en seremoni i anledning den irakiske hærens 86-årsjubileum lørdag.

Maliki understreket videre at irakiske myndigheter ikke vil nøle med å fullbyrde dommer mot de andre lederne i det tidligere regimet.

Både Saddams halvbror og tidligere etterretningssjef Barzan al-Tikriti og den tidligere dommeren Awad al-Bander er dømt til døden, men dommene er ikke fullbyrdet ennå.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt