De fleste av flyktningene er kvinner og barn som tilhører den etniske gruppen rohingya, en av verdens mest diskriminerte minoriteter, ifølge FN.
– Mange av dem gråt og var ekstremt engstelige, sier major Shafiqur Rahman i grensemyndighetene. Han forteller at alle båtene ble sendt tilbake til Myanmar.
Myanmarske myndigheter erklærte i helgen unntakstilstand i den vestlige delstaten Rakhine etter at minst 17 personer ble drept i sammenstøt mellom buddhister og muslimer. Samtidig ble flere hundre boliger stukket i brann.
Rakhine er hovedsakelig buddhistisk, men det er også en betydelig andel muslimer som bor i området.
– Prøvestein
– Utenriksminister Jonas Gahr Støre må ta opp krisesituasjonen vest i Burma med burmesiske myndigheter, sier Inger Lise Husøy, daglig leder i Den norske Burmakomité.
Landets militære ledere forandret i 1989 det offisielle navnet fra Burma til Myanmar, men opposisjonen fastholder det gamle navnet.
Husøy mener at utfallet av voldshandlingene vil være en prøvestein for president Thein Sein reformpolitikk og den påbegynte demokratiseringsprosessen i landet.
FN evakuerer
FN har bestemt seg for å evakuere sitt personell fra Rakhine. Over 40 FN-ansatte og deres familier forlater byen Maungdaw i den urolige delstaten, som grenser til Bangladesh.
– Det er mesteparten av det internasjonale personalet, mens de lokalt ansatte med tilhold i Maungdaw blir værende, sier Ashok Nigam, som er humanitær koordinator for FN i Yangon.
Han sier det er et frivillig og midlertidig tiltak satt i verk på grunn av urolighetene de siste dagene.