Pirater avviser millionbeløp for danske gisler

De somaliske piratene som kidnappet en dansk familie har nå avvist et tilbud på over tre millioner kroner mot å sette dem fri.

Dansk familie kapret av pirater

Seilbåten til den danske familien ble bordet av pirater i Indiahavet utenfor Somalia 24. februar 2011. Familien fortalte om seilaset de skulle ut på i en reportasje på dansk fjernsyn i juli 2009.

Foto: Danmarks Radio

Familiefaren Jan Quist Johansens bror står for forhandlingene med piratene, og har tilbudt 600.000 dollar, mer enn tre millioner norske kroner, for frigjørelsen av de syv danskene som har vært gisler hos somaliske pirater siden 24. februar i år.

Det skriver Ekstra Bladet mandag.

– Beløpet ble avvist på stedet for under to uker siden, sier piraten "Isse" til avisen.

Krever over 20 millioner kroner

Han er et ansikt utad i piratgruppen, og var medvirkende fram til for en måned siden. Ekstra Bladet fikk komme om bord på et gresk skip som den gang var gislenes fengsel.

– Dette var ikke hva vi regnet med. Vi håpet at de ville starte med å tilby flere millioner dollar. Det er klart at vår tålmodighet ikke varer evig, sier piraten.

Piratene fortalte at de ville ha opp mot 26 millioner norske kroner i løsepenger.

Vil at myndighetene skal betale

Den danske gruppen, som består av et ektepar, deres tre tenåringsbarn og to gaster, ble tatt til fange av somaliske pirater 24. februar.

– Piratene forsøker å få tak i penger på enhver mulig måte, uansett hva slags fartøy de kaprer, sier en av somalierne DR har snakket med.

– Kapringen retter seg mot den danske regjeringen. De vil ikke ha penger av familien, men av myndighetene i Danmark, sier Abdul Aziz, som jobber på en lokal somalisk radiostasjon.

Tatt 33 skip

Flere dansker har de siste årene blitt holdt som gisler av somaliske pirater. Per i dag er 33 skip med totalt 759 sjøfolk tatt. I januar alene ble 35 skip angrepet av pirater i områder utenfor Somalia.

Bare to dager før danskene ble kapret, ble fire amerikanere drept om bord på en seilbåt av somaliske pirater.

SISTE NYTT

Siste nytt