Tidligere i kveld siterer den amerikanske TV-stasjonen NBC News kilder i det amerikanske forsvaret på at det vil bli tatt ut tiltale mot Bergdahl i løpet av en uke.
Dette blir nå tilbakevist av Pentagon.
– Vi har ikke tatt noen avgjørelse knyttet til Bergdahl sin situasjon. Media oppslagene er trolig usanne, sier Ronald Lewis, talsmann for det amerikanske forsvaret i kveld.
Bergdahl forsvant fra basen i Afghanistan i juni 2009. Tiltalen kommer etter påstander om at han frivillig forlot sin post, noe som ifølge en av kildene «satte andre soldaters liv i fare».
Han ble i slutten av mai i fjor satt fri etter fem års fangenskap hos Taliban, og har siden løslatelsen vært innlagt ved militærsykehuset i Texas.
Obama-kritikk
Løslatelsen av mannen med skandinaviske røtter skapte en politisk storm i USA da det ble kjent at president Barack Obama hadde gått med på en avtale om å løslate fem Guantánamo-fanger som en del av avtalen.
Opposisjonen anklaget Obama for å ha handlet utenfor amerikansk lov i avgjørelsen om å bytte fangene mot Bergdahl, ettersom Kongressen ikke ble informert før beslutningen ble tatt.
Etter løslatelsen ble foreldrene til Bergdahl, Jani og Bob, invitert til Det hvite hus der de ble møtte av Barack Obama.
Foto: Carolyn Kaster / ApWikileaks
Etter at han forlot basen så skal, ifølge dokumenter lekket av Wikileaks, Bergdahls enhet begynt å lete etter ham, da han ikke møtte til opprop 30. juni 2009. Senere på dagen plukket amerikanerne opp meldinger fra Talibans radiokommunikasjon:
«En amerikansk soldat med et kamera leter etter noen som snakker engelsk» lød en av de første meldingene. Senere ble det sagt at Bergdahl var tatt.