Avviser at deler fra savnet fly er funnet

Greske luftfartsmyndigheter avviser at deler av det savnede flyet fra Egyptair er funnet. Funnet som ble gjort tidligere i dag stammet ikke fra Flight MS 804.

Egyptair stadfestar: Flyvraket er funne

Et passasjerfly med 66 personer om bord forsvant fra radaren på vei fra Paris til Kairo natt til torsdag. Flyet tok av fra Charles de Gaulle-flyplassen i Paris klokka 23.09 onsdag kveld. Det forsvant fra radaren utenfor kysten av Egypt.

Egyptair bekreftet tidligere dag funn fra flyvraket i et intervju med CNN, men ved 23-tiden i kveld gikk selskapet tilbake på dette. Både egyptiske og greske myndigheter har tidligere gjort det klart at det ikke er gjort funn fra flyet.

Greske luftfartsmyndigheter avviser torsdag kveld at flyvraket er funnet, og sier at gjenstandene som er funnet ikke kan knyttes til Egyptair-flyet, melder nyhetsbyrået AP.

Det var 66 personer om bord, 56 passasjerer og ti besetningsmedlemmer. Det ble meldt tidligere i dag at to døde personer er funnet i sjøen, men dette stemmer heller ikke.

Det er svært sjelden at fly i marsjhøyde får problemer, og de fleste eksperter mener at terrorangrep er den mest sannsynlige teorien. Både Frankrike og Egypt har vært mål for terrorangrep de siste månedene.

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi ga i kveld de sivile- og militære luftfartsmyndighetene ordre om straks å starte arbeidet med å finne ut hva som har skjedd.

Saken oppdateres.

Forsvant fra skjermene

Det var litt etter klokken 23 onsdag at flyet av typen Airbus A320-232 tok av fra Charles de Gaulle-flyplassen i Paris.

Turen til Kairo tar normalt fire timer. Siste kontakt med flyet var ti minutter før det forsvant, da greske flygeledere snakket med piloten mens flyet fløy i 37.000 fots høyde over øya Kea.

Kort tid etter, da flyet akkurat hadde forlatt gresk luftrom og var kommet inn i egyptisk luftrom, forsvant det fra skjermene. Bare 45 minutter senere skulle det ha landet i Kairo.

Mistenker bombe

Ifølge ikke navngitte kilder fra myndighetshold i USA, jobber de ut fra en teori om at en bombe kan ha gått av i flyet før det styrtet i Middelhavet.

Det finnes foreløpig ikke beviser på dette på nåværende tidspunkt, skriver CNN.

Frankrike har sendt etterforskere og tekniske eksperter til Egypt for å hjelpe til med etterforskningen, melder AFP.

Blant passasjerene var det 30 egyptere, 15 franskmenn, to irakere og en hver fra henholdsvis Storbritannia, Belgia, Kuwait, Saudi-Arabia, Sudan, Portugal, Tsjad, Algerie og Canada.

Tre barn var blant passasjerene, en liten gutt og to spedbarn. Øyenvitner på en gresk øy har fortalt til nyhetsbyrået Reuters at de så en ildkule i lufta, og Daily Telegraph skriver at
kapteinen på et gresk skip så flammer på himmelen.

SISTE NYTT

Siste nytt

Videotoppmøte: Biden advarte Putin om harde tiltak hvis Ukraina angripes

Videomøtet mellom presidentene Vladimir Putin og Joe Biden varte i litt over to timer i kveld. I en uttalelse fra Det hvite hus heter det at det vil komme en kraftig vestlig reaksjon dersom Russland angriper Ukraina. Men det ser ikke ut til å ha kommet noen gjennombrudd i samtalene.