NRK Meny
Normal

Avslutter våpenhvilen rundt flyvraket

Ukraina avslutter våpenhvilen rundt det malaysiske flyvraket etter at internasjonale eksperter i går innstilte letingen etter levninger.

Internasjonale eksperter har minnestund for ofrene av MH17

Internasjonale eksperter tok seg tid til en minnestund for ofrene av flystyrten før de forlot området.

Foto: ANATOLII STEPANOV / Afp

Den internasjonale granskingen har flere ganger blitt forhindret av kampene i området, til tross for våpenhvilen mellom Ukrainas militære og de prorussiske separatistene.

Torsdag var det nye kamper i byen Donetsk, som ligger i samme region som flyvraket.

Ekspertene på åstedet for flystyrten av det malaysiske MH17 flyet kommer fra Nederland, Australia og Malaysia.

For utrygt

Den nederlandske statsministeren, Mark Rutte, sier at det er blitt for utrygt for ekspertene fra Malaysia, Nederland, og Australia, til at søking etter levninger nå kan fortsette.

– Vi har gjort det vi har kunnet under de nåværende forholdene, sier Mark Rutte til AFP.

Internasjonale eksperter avslutter gransking i Ukraina

Internasjonale eksperter pakker sammen etter at granskingen på åstedet for flystyrten ble avsluttet

Foto: ANATOLII STEPANOV / Afp

Så langt har 228 kister med døde blitt sendt med fly til Nederland, der ofrene skal identifiseres. Det var 298 personer om bord da Boeing 777 maskinen styrtet 17 juli. 196 av de omkomne var fra Nederland.

Sørgedag

I Australia var det i dag nasjonal sørgedag til minne om de 38 australske ofrene. Ifølge Angus Houston, som koordinerer den australske granskingen, har etterforskerne utført mye av arbeidet de hadde tenkt å gjøre.

– Når forholdene for sikkerheten og letingen bedres vil vi gjøre en siste inspeksjon for å forsikre oss om at vi har funnet alle levningene som det er mulig å identifisere, sier Houston til AFP.

En talsmann fra det ukrainske forsvaret sa at ukrainske styrker ikke utførte militære handlinger nærmere enn tjue kilometer fra åstedet.

I en uttalelse fra regjeringen het det senere at våpenhvilen ikke vil trå i kraft igjen før etterforskningen gjenopptas, melder Reuters.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt