NRK Meny
Normal

Avslutter letingen etter overlevende i Tyrkia

Håpet om å finne overlevende etter jordskjelvet er ute, sier Tyrkias visestatsminister, Besir Atalay. Da det ble mørkt lørdag, ble søket avsluttet.

Jordskjelv i Tyrkia

Alt håp om å finne overlevende er ute. Søndag er det en uke side jordskjelvet rammet Van-provinsen.

Foto: Burhan Ozbilici / Ap

Den siste uka har redningsarbeidere jobbet døgnet rundt for å få berget overlevende ut av de sammenraste bygningene etter jordskjelvet. Skjelvet rammet den østlige Van-provinsen sist søndag.

Men nå er håpet om å finne flere i live ute, sa en alvorlig visestatsminister til AFP. De siste timene er det funnet seks omkomne og tallet på døde er nå 582, sa Besir Atalay. Totalt er 231 mennesker blitt reddet ut av ruinene.

Jordskjelv i Tyrkia

Mange av de overlevende trenger nå varme klær. Visestatsministeren ber folk sende tøy til de rammede.

Foto: Burhan Ozbilici / Ap

Den siste som ble funnet i live, var en 12 år gammel gutt. Ferhat Tokay ble trukket ut etter over 100 timer under betong og jern i byen Ercis. En tyrkisk lege sa da til TV-kanalen CNN at det er såpass kaldt at det er lite trolig at man nå vil finne flere overlevende.

Ber folk sende varme klær

Den tyrkiske visestatsminister ber innbyggerne i landet sende varme klær til de som nå bor i telt fordi hjemmene deres ble ødelagt i jordskjelvet.

Statsråden med ansvaret for byplanlegging, Erdogan Bayraktar, lover at nye hus vil stå klare i Van-regionen innen september 2012. I mellomtiden må det settes opp midlertidige hus, sa han.

De siste dagene har mange av innbyggerne i området sovet ute i telt fordi de frykter etterskjelv.

Tyrkia

Presidenten i Tyrkia har kritisert bygningsbransjen i landet etter at 50.000 bygninger har rast sammen.

Foto: OSMAN ORSAL / Reuters

Presidenten kritiserte bygningsbransjen

President Abdullah Gul har kritisert bygningsbransjen i Tyrkia etter at over 50.000 bygninger raste sammen i jordskjelvet. Ifølge eksperter inneholdt sementen i bygningene for mye sand som var hentet fra elvebredder. Det skal ha gjort husene ustabile og lite robuste.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt