Avslørte hemmelig Al Qaida-rituale

De som ville slutte seg til terrororganisasjonen Al Qaida måtte sverge en mafialignende troskapsed til Osama bin Laden, viser dokumenter som ble lagt frem i retten i USA.

USA-BRITAIN/ALQAEDA Abid Naseer is seen in a courtroom sketch as he pleads not guilty to terrorism charges in New York

TERRORTILTALT: Pakistanske Abid Nasser står tiltalt i en svært alvorlig terrorsak i New York, hvor han er anklaget for å ha planlagt flere store terrorangrep. Naseer var student i England da han ble pågrepet og arrestert for terrorplanlegging i 2009.

Foto: STRINGER / Reuters

Det er under rettsaken mot Abid Naseer (28), mannen som står tiltalt for å ha planlagt et terrorangrep mot et kjøpesenter i Manchester i 2009, at de nye avsløringene har kommet frem.

Ifølge tiltalen fra amerikanske påtalemyndigheter skal Naseer ha vært leder av en pakistansk terrorcelle i Al Qaida.

Flere dokumenter hentet fra Osama bin Ladens hjem i Abbottabad i Pakistan, etter at amerikanske spesialsoldater drepte den ettersøkte terroristen i 2011, er fremlagt som bevis for terrorplanleggingen.

Det er første gang dokumenter fra bin Ladens hjem blir brukt som bevis mot Al Qaida-medlemmer.

Sverget troskap

CIA Investigations Osama bin Laden

BLE DREPT: Osama bin Laden ble drept i en amerikansk operasjon i Pakistan i 2011. Før den tid var han leder for terrorgruppen Al Qaida, som stod bak et av historiens største terrorangrep den 11. september 2001.

Foto: Uncredited / Ap

Enkelte dokumenter viser imidlertid også noe av den indre strukturen i organisasjonen.

De håpefulle jihadistene skal nemlig ha måttet sverge en troskaps-ed til bin Laden, skriver Telegraph. Flere amerikanske og britiske medier beskriver eden som «mafialignende».

«Jeg sverger troskap på vegne av sjeik Osama, til å lytte og adlyde, i motgang og medgang, og å følge den emir som sjeik Osama tildeler meg til jihad for Guds skyld, for etableringen av Guds religion, og å huske gruppens hemmeligheter, og å være på stedet jeg er beordret til».

Slik lyder troskapserklæringen Al Qaida-rekruttene angivelig har måttet sverge på, ifølge den britiske avisen.

Stor terrorsak

28 år gamle Abid Naseer var en av elleve menn som ble arrestert av politiet i Manchester i 2009. Mens de andre mennene ble sendt tilbake til Pakistan, vant Naseer kampen mot det britiske rettsvesenet for å bli igjen i England. I 2013 ble han imidlertid utlevert til USA.

Der er han tiltalt for å ha vært del av et stort Al Qaida-nettverk, som også inkluderer anklager om et planlagt terrorangrep på undergrunnsbanen i New York og angrep på Jyllandsposten, som publiserte Muhammed-karikaturer i 2009.

– Den tiltaltes terrorplan gikk helt opp til toppen av Al Qaida, til ingen ringere enn Osama bin Laden, sa Celia Cohen, som er en av aktorene, under rettsakens første dag.

Naseer nekter straffskyld og avviser alle anklagene.

Les: Terrorsikta nektar straffskuld

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt