NRK Meny
Normal

Avslører prisliste for mafiatjenester

En italiensk leiemorder har tilstått flere drap, og fortalt hvor mye han tok betalt for å utføre forskjellige oppdrag for mafiaen i Roma.

Mafiaaksjon i Roma

Politiet og den halvmilitære Carabinieri-styrken slår stadig til mot mafiagrupperinger i Roma, her i forrige måned, men sliter fortsatt med mange uoppklarte drap.

Foto: FILIPPO MONTEFORTE / Afp

Den tidligere dørvakten Giancarlo Orsini (48) har nå tilstått minst fem uløste drap og væpnede overfall i 2013 og 2014.

Alle ofrene hadde forbindelser eller gjeld til organiserte kriminelle i hovedstaden, skriver avisen Corriere della Sera.

Orsini gir samtidig et sjeldent innblikk i hvordan oppdragene ble utført, og hvor mye de kostet. Et skudd i kneskålene kunne gjøres for 3500 euro, nærmere 30.000 kroner, mens et drap kostet opp mot 25.000 euro, rundt 220.000 kroner.

I de fleste tilfellene skal han ha oppsøkt ofrene sine på scooter, iført hjelm og solbriller. Han ga seg ofte ut for å være en rettsbetjent for å få bekreftet offerets identitet. Så skjøt han.

Orisini har fortalt at han brukte denne metoden da han skjøt den 61 år gamle kosmetologen Cinzia Pugliese i begge beina på en skjønnhetssalong i Roma. Han tok 3500 euro for jobben.

Drap: 25.000 euro

Prisen økte til 17.000 euro da Orsini tok på seg oppdraget med å drepe den 37 år gamle kokainlangeren Federico Di Meo i 2013.

Di Meo, som hadde havnet i en konflikt med en albansk gjeng, ble skutt fem ganger i brystet og en gang i hodet utenfor et supermarked i utkanten av Roma.

Orsini har også innrømmet at han og en annen person sto bak drapet på gründeren og lånehaien Sesto Corvini i oktober 2013. Corvini ble skutt og drept i varebilen sin i Casal Palocco-området i utkanten av Roma.

Ifølge Orisini var drapet en del av en vendetta. Det kostet derfor 25.000 euro.

Orsini ble tatt da en stjålet scooter ble sporet tilbake til huset hans. Der fant politiet et par solbriller fulle blod, og en pistol som ble brukt i flere av angrepene, skriver Telegraph.

Ifølge italienske medier samarbeider Orsini nå med politiet, og seks personer, blant dem personen skal ha bestilt drapet på Di Meo, er arrestert.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Overvåkingsbilder fra italiensk politi» i nytt vindu

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt