Hopp til innhold

Avis ber leserne henge homofile

En tabloidavis i Uganda navngir og viser bilder av det den kaller landets 100 fremste homofile, og oppfordrer leserne til å henge dem.

Ugandisk aviser hetser homofile
Foto: Stringer / Ap

Sammen med bilder og navn oppgir også avisen adressen til mennene, skriver The Washington Post . I artikkelen heter det også at en ukjent, dødelig sykdom har rammet homofile, og at homfile har raidet skoler og rekruttert 1 million unge.

Flere angrepet

- Siden artikkelen ble publisert 9. oktober er minst fire av mennene på listen blitt angrepet, mens mange andre har gått i dekning, opplyser Julian Onziema som kjemper for de homofiles rettigheter.

Naboene kastet stein på huset til en av de navngitte homofile.

Et parlamentsmedlem foreslo for et år siden en lov med dødsstraff for visse homoseksuelle handlinger, og livsvarig fengsel for andre. Dette skapte sterke internasjonale reaksjoner og lovforslaget ble lagt bort. Forslaget har likevel ført til en generell trakassering av homofile det siste året.

- Før lovforslaget kom fikk vi stort sett være i fred, men det har forandret seg det siste året, sier Patrick Ndede.

Frank Mugisha, som leder en organisasjon for seksuelle minoriteter i landet, sier at over 20 homofile er blitt angrepet det siste året, og 17 er fengslet.

Homofobi utbredt

Homofobi er utbredt i flere afrikanske land. I Nigeria er det det dødsstraff for visse homoseksuelle handlinger og fengselsstraff for andre.

I Sør-Afrika, det eneste landet i Afrika som anerkjenner homofile ekteskap, har det forekommet gruppevoldtekter av lesbiske kvinner, et overgrep som skal gjørde dem heterofile.

Etter at det omtalte nummeret av Rolling Stone kom på gata, la myndighetene ned et publiseringsforbud, ikke på grunn av denne artikkelen, men fordi avisa ikke hadde registrert seg hos myndighetene.

Når papirene er i orden kan avisa komme ut igjen, noe som har hisset opp landets homofile ytterligere.

SISTE NYTT

Siste nytt