Normal

Australsk politiker ammet mens hun talte

– Det er urealistisk noe lignende hadde skjedd i Norge, sier første visepresident på Stortinget Marit Nybakk etter at den australske senatoren ammet samtidig som hun talte til parlamentet.

Australian Senator Larissa Waters of the Greens Party ammer datteren mens hun talte

Senatoren Larissa Waters (40) ammet mens hun holdt et innlegg for parlamentet.

Foto: Stringer / Reuters

Senatoren Larissa Waters (40) vekket allerede i mai oppstandelse da hun ble den første i Australia som ammet i parlamentet, ifølge SVT.

Den australske politikeren Larissa Waters ammer under en debatt i det australske parlamentet

Senatoren Larissa Waters (40) ammet mens hun holdt et innlegg for parlamentet om skolefinansiering.

– Dette var første gang jeg har fått amme min datter og snakket i parlamentet samtidig, skrev hun på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Torsdag holdt Waters fra det australske partiet Green Party holdt et innlegg om skolefinansieringen i parlamentet i Canberra.

Larissa Waters

Senatoren Larissa Waters (40) hadde med seg sin 14 uker gamle datter Alia Joy på jobb.

Foto: Mick Tsikas / AP

Hun hadde da med seg sin 14 uker gamle datter Alia Joy. Og når hun trengte å spise, gjorde mamma jobben sin – noe som resulterte i at hun ammet mens hun holdt et innlegg for parlamentet.

Ville aldri skjedd i Norge i dag

– Jeg tror problemstillingen er ganske uaktuell i Norge, fordi vi har så gode permisjonsordninger for småbarnsforeldre, sier Marit Nybakk visepresident for Stortinget.

Hun forteller at det også finnes et amme- og stellerom, samt et lekerom for småbarn på Stortinget som foreldre kan bennytte seg av. Disse ble laget på 80-tallet under stortingsrepresentant Sissel Marie Rønbeck.

Marit Nybakk, første visepresident på Stortinget

– Jeg har sansen for kvinner som gjør slik som Larissa Waters, sier Marit Nybakk første visepresident ved Stortinget.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Vi har gjennom mange års arbeid lagt opp til at småbarnsforeldre skal ha gode fasiliteter. Representanter behøver heller ikke å sitte i salen under debattene med mindre de har innlegg selv.

Nybakk som har sittet på Stortinget siden 1986 forteller at det er flere kvinner som har jobbet hardt for at det skulle være lett å være både småbarnsmor og far samtidig som man sitter på Stortinget.

– Denne saken fra Australia forteller meg at det ikke finnes noen rammebetingelser for at man kan gå ut å amme, og i slike tilfeller har jeg sansen for kvinner som gjør slik som Waters, sier Nybakk.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt