Australias Sex Party vil reise seg

Australiere legger ut selfie med partikort for å bevise at «Sex Party» er stort nok. Statusen som politisk parti ble tatt fra dem denne uka.

Personen med brukernavn Evalicious tar selfie med partikortet sitt

Partimedlemmer publiserer bilder av seg selv og medlemskortet på sosiale medier. Dette bildet er fra Evalicious' Twitterkonto.

Foto: Evalicious / Twitter

Det lille partiet prøver å reise seg igjen. Kjent for sitt slibrige navn og slagord som «Australias Sex Party – hvor DU kommer først», er partiet en fargeklatt i australsk politikk.

Bestod ikke ettersynet

Valgkommisjonen (AEC) avregistrerte Sex Party mandag etter å ha gått gjennom medlemslistene og tatt et titalls kontrolltelefoner. Konklusjonen var at det ikke klarte å oppfylle kravene om minst 500 ekte medlemmer eller folkevalgte i nasjonalforsamlingen.

Partiet har kun ett innvalgt medlem i en delstatsforsamling.

Laster Twitter-innhold

Nettmobilisering

Grunnlegger Robbie Swan sier at det seks år gamle partiet vil anke avgjørelsen med alle midler.

– Sex Party består først og fremst av unge mennesker som ofte bytter adresse, ikke har hustelefon og er mer flyktige enn de tradisjonelle partimedlemmene, sier Swan.

Ikke bare partitoppen bestrider opplysningene om at partiet har falt under grensa på 500 medlemmer. På sosiale medier tar folk bilde av seg selv med partikortet for å vise at de eksisterer.

Laster Twitter-innhold

Tar avstand fra nordisk modell

Fiona Patten

Fiona Patten fikk en oppslutning på tre prosent, som ga henne en plass i delstatsforsamlingen i Victoria. Hun er partiets eneste folkevalgte medlem.

Foto: Australian Sex Party

Valgkommisjonens kjennelse betyr at Sex Party ikke får motta statlige midler eller ha partinavnet på stemmesedlene.

Aktivistene er kjent for å ha energiske og fargerike arrangementer på valgdagen. I storbyene er valgbodene like store og synlige som de større partiene.

Sex Party ble registrert i 2009 og har vært et talerør for sexindustrien, obligatorisk sexundervisning i skolen, legalisering av cannabis og motstand mot sensur. Ifølge partiet signerte over 6000 personer erklæringen da det ble grunnlagt.

På partiets hjemmeside tar de også avstand fra den nordiske politikken, som kriminaliserer kjøp av seksuelle tjenester.

Laster Twitter-innhold

Valgkommisjonen har tidligere i år avregistrert to andre partier, «the Democrats» og «the Democratic Labour Party», fordi medlemsmassen angivelig er under kravene for å få støtte eller offisiell status.

Australia holdt nasjonale valg i 2013 og flere delstatsvalg tidligere i år.

SISTE NYTT

Siste nytt