Normal

Åtteåring terroravhørt av politiet

– Dette er kollektivt hysteri. Det er galskap, sier advokaten til barneskolegutten. Ahmed ble anmeldt av skolen og forhørt av politiet etter å ha sagt at han støttet angrepet på Charlie Hebdo.

Francois Hollande skolebesøk

Etter angrepene i Paris gjennomførte franske skoler ett minutts stillhet for å minnes de drepte, men åtteåringen skal ha nektet å delta. President Francios Hollande besøkte skolen Le Pre Saint Gervais utenfor Paris.

Foto: Philippe Wojazer / Ap

– Jeg er ikke Charlie. Jeg er på lag med terroristene, for jeg mot karikaturer av profeten, sa åtte år gamle Ahmed da han var skolen i Nice dagen etter angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo, der 12 personer ble drept.

Det sier advokaten hans, Sefen Guez-Guez, til BFMTV. Ifølge TV-kanalen fikk foreldrene hans beskjed om hva sønnen hadde sagt.

– De forklarte ham at det her var snakk om terrorisme og at det eneste naturlige var å vise sin støtte til dem som var blitt drept, sier Guez-Guez.

Anmeldt av skolen

Men skolen bestemte seg for å melde gutten til politiet for å ha hyllet terror, noe som er forbudt ifølge fransk lov. I tillegg ble faren anmeldt for å ha trengt seg inn på skolens område. Sønnen var nemlig blitt urolig etter terrorangrepene og faren hadde i tre tilfeller fulgt ham helt inn i skolegården, forklarer advokaten.

– Gutten nektet å delta i ett minutts stillhet i respekt for ofrene. Han mente også at journalistene i magasinet fortjente å bli drept, sier Fabienne Lewandowski, visedirektør for offentlig sikkerhet i regionen.

– Formålet med forhøret var å finne ut hva som hadde foregått. Vi kan beklage at foregikk som et vanlig forhør, sier hun, mener understreker at faren har beklaget på sønnens vegne.

Uansett er åtteåringen ikke strafferettslig ansvarlig.

Går til sak mot skolen

Ifølge familiens advokat var det skolen som nektet gutten å delta i det stille minuttet som skulle markere respekt for ofrene.

Videre sier Sefen Guez-Guez til BFMTV at et barn på åtte år ikke har noe på en politistasjon å gjøre.

– Det som er mest bekymringsfullt i denne saken, er at skolen ikke har noe annet svar enn å gå til politiet, sier han.

Advokaten sier gutten nå blir plaget av de andre elevene og at foreldrene nå vil gå til sak mot skolen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt