NRK Meny
Normal

Minst syv drept i skipsulykke i Italia

Minst syv personer er omkommet i en skipsulykke i Nord-Italia. I tillegg er flere skadd og mange fortsatt savnet.

Skipsulykke i Genova hvor tre døde og flere ble skadd

DØDSULYKKE: Fire personer er omkommet i en skipsulykke i Nord-Italia.

Foto: Francesco Pecoraro / Ap

Tre drept i skipsulykke i Genova

FALT I VANNET: Både skipspersonell og personer i kontrolltårnet falt i vannet i ulykken.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp
Skipsulykke i Italia hvor et kontrolltårn falt i vannet

RESTER: Denne trappen er det eneste som er igjen av vakttårnet.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

Det var rundt klokken 23 tirsdag kveld at et 239 meter langt lasteskip krasjet inn i et kontrolltårn i en havn i Genova i Nord-Italia.

Politiet bekreftet onsdag formiddag at minst tre personer var døde, men kunne ikke utelukke at flere var omkommet i ulykken. Den italienske avisen Il Secolo XIX har fått bekreftet at ytterligere fire personer er døde. Tre av dem jobbet i kystvakten, mens en av de døde var los.

En av de døde er en kvinne i 30-årsalderen. I tillegg ble fire personer fraktet til sykehus med store skader. Et ukjent antall personer er fortsatt ikke gjort rede for, ifølge AP.

En person skal også være funnet hardt skadd i ruinene av kontrolltårnet. Han skal ifølge AFP ha jobbet som telefonoperatør i tårnet.

Falt i vannet

Årsaken til at skipet krasjet inn i kontrolltårnet er foreløpig ikke fastslått. Men ifølge lokale medier skal kapteinen ha sagt at to av motorene stanset og at han mistet kontroll over skipet.

Rundt ti personer var i det 50 meter høye kontrolltårnet da ulykken skjedde og det fryktes at noen av dem fortsatt er innesperret i en heis i tårnet.

Ifølge den italienske avisen Il Secolo XIX skjedde ulykken under et vaktskifte. Dette har gjort det vanskelig å få en fullstendig oversikt over alle involverte personer som enten befant seg i kontrolltårnet eller om bord på skipet.

Sjokkert eier

Deler av kontrolltårnet og flere personer falt i vannet, opplyser redningsarbeidere og lokale medier. De var tidlig onsdag morgen savnet, og dykkere lette etter dem.

Skipets eier, Stefano Messina, kjempet med tårene da han ankom ulykkesstedet.

– Vi er i sjokk. Noe som dette har ikke hendt tidligere, sa en tydelig preget Messina til journalister.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt