Hopp til innhold

Åtte skadd i skyting på kjøpesenter i Wisconsin

Åtte personer ble skutt og såret på kjøpesenteret Mayfair Mall i Wauwatosa, en forstad til Milwaukee i Wisconsin. Gjerningsmannen skal fremdeles være på frifot.

Milwaukee Journal Sentinel skriver at flere personer ble skutt inne på kjøpesenteret. Ifølge det lokale politiet skal det dreie seg om sju voksne personer og en ungdom.

Ordføreren i Wauwatosa, Dennis McBride, forteller til ABC News at ingen av de skadde skal være livstruende skadd.

Hendelsen startet rett før klokken 15 lokal tid fredag ettermiddag.

Politiet skal raskt ha bedt de ansatte ved kjøpesenteret varsle kundene over høyttaleranlegget om at de måtte søke dekning.

Fox6 og BNO News melder at skytingen skal ha foregått i eller i tilknytning til stormagasinet Macy's, som ligger i enden av kjøpesenteret.

Den lokale politisjefen Barry Weber opplyste på en pressekonferanse rundt tre timer etter at skytingen fant sted, at de fremdeles lette etter gjerningsmannen.

Politisjefen i Wauwatosa, Barry M. Weber

Gjerningsmannen er ikke pågrepet, opplyste politisjefen i Wauwatosa, Barry M. Weber, ved totida i natt norsk tid.

Foto: Nam Y. Huh / AP/NTB

De tror han har tatt seg bort fra kjøpesenterområdet. Vedkommende skal være en hvit mann i 20-30-årene. Politiet kjenner foreløpig ikke identiteten hans eller motivet for gjerningen.

Laster Twitter-innhold

Hørte mange skudd

Flere vitner forteller til ulike amerikanske medier at de har hørt opp mot et dusin skudd.

WISN-TV intervjuet en kvinne som barrikaderte seg inne i kjøpesenteret. Hun sier hun hørte 10–15 skudd, deretter ble det stille. Hun fortalte fra sitt gjemmested at hun så politiet gå gjennom kjøpesenteret, på letingen etter gjerningsmannen.

Det var vitner som opplyste i de første nødmeldingene til politiet at det kunne være en hvit mann i grå hettegenser.

Et annet vitne forteller til WISN-TV at hun først trodde det dreide seg om smellene fra et fyrverkeri. Men etter at mellom 8–12 skudd var blitt avfyrt, startet alle rundt henne å løpe.

Macys ved kjøpesenter Milwaukee i delstaten Wisconsin

Det skal være delen hvor stormagasinet Macy's ligger hvor skytingen har foregått.

Et tredje vitne forteller til nyhetsbyrået Reuters at hun så en person falle i bakken, etter å ha blitt skutt.

– Jeg er rystet. Jeg var så redd. Det var flere skudd, det ene etter det andre. Først trodde vi det var ting som falt, for det var slik det så ut. Men deretter så jeg en person som gikk i bakken. Jeg så hodet falt, og jeg hørte det ene skuddet etter det andre, forteller kvinnen.

– Folk startet å rope. Jeg stod ved en disk i en butikk. Jeg huket meg ned, men så hørte jeg alle fortsette å rope og løpe fra stedet. Jeg tenkte bare «jeg må komme meg bort, jeg må komme meg bort». Jeg løp ut døren, forteller kvinnen.

Gjerningsmannen ikke tatt

Ifølge MiIwaukee Journal Sentinel skal den første polititjenestepersonen som kom til stedet da ha rapportert om minst to personer med skuddskader.

Ifølge BNO News ble både selve kjøpesenteret og skolene i nabolaget stengt umiddelbart, og tungt bevæpnet politi startet å gjennomsøke senteret, på jakt etter gjerningsmannen.

Mayfair Mall består av over 160 butikker. Da politiet kom til områder hvor folk hadde søkt tilflukt, ble de bedt om å ta hendene over hodet og la seg eskortere ut av bygget.

Politikilder opplyste til ABC News på et tidspunkt at de ikke visste om vedkommende fremdeles var inne på kjøpesenteret eller hadde tatt seg ut derfra.

Under sin oppdatering på pressekonferansen kl. 17.45 lokal tid, sa politisjefen, Barry M. Weber, at gjerningsmannen ikke lenger var på åstedet.

Politibiler utenfor kjøpesenter i Milwaukee i Wisconsin.

Det ble raskt et stort politioppbud utenfor Mayfair Mall i Wauwatosa.

Fortsatt på frifot

Ved 5-tiden lørdag morgen tvitret politiet i Wauwatosa at gjerningsmannen fortsatt ikke var pågrepet.

Kjøpesenteret er ferdig gjennomsøkt. Politiet opplyser at det vil holde stengt lørdag.

Laster Twitter-innhold

17-åring drept på kjøpesenteret

I februar ble en svart 17 år gammel gutt skutt og drept ved det samme kjøpesenteret. Politimennene som kom til stedet fortalte at den unge mannen først forsøkte å flykte, før han hevet våpen mot dem. Da skjøt og drepte en av politimennene ham.

Drapet utløste sporadiske protester ved kjøpesenteret.

Politimannen som skjøt var i likhet med 17-åringen svart. Selv om påtalemyndigheten mente det ikke var grunnlag for å reise noen tiltale mot ham, kom han likevel denne uken til enighet med de lokale myndighetene om å forlate politistyrken mot en økonomisk kompensasjon.

SISTE NYTT

Siste nytt