NRK Meny
Normal

Åtte falske bombealarmer i Roma

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Italiensk politi undersøkte mandag ettermiddag mistenkelige pakker som var funnet i den finske ambassaden til Vatikanet og den albanske ambassaden i Roma.

En polititalsmann kunne etter en stund fortelle til nyhetsbyrået AFP at pakken til den finske ambassaden i Vatikanet ikke var en bombe. Både politi og brannmenn var sendt til ambassaden.

Like etterpå ble det opplyst at det også var falsk alarm ved den albanske ambassaden.

Tidligere i dag måtte italiensk politi desarmere en bombe som var sendt til den greske ambassaden . Bomben var av samme type som den som ble funnet på en T-banestasjon i Roma onsdag i forrige uke .

Hellas' ambassadør opplyste etterpå at det ikke var noen på jobb på grunn av juleferien, og det var derfor ingen hadde åpnet pakken.

Åtte falske alarmer

Også flere andre ambassader i Roma fikk hjelp av politiet til å undersøke mistenkelige pakker, men alle viste seg å være falsk alarm.

I alt har det vært åtte falske alarmer på grunn av pakker til ambassader i Roma i dag. Når politiet har sjekket innholdet i pakkene har de blant annet funnet gratulasjonskort og bøker.

Men nervene blant diplomatene i den italienske hovedstaden er i høyspenn etter at det lille julaften gikk av to bomber, på den sveitsiske og den chilenske ambassaden . To personer ble skadet av bombene, som en italiensk anarkistgruppe har tatt ansvaret for .

Politiet har siden sjekket alle ambassadene i byen .

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt