Blodbad i skolens bibliotek

Minst åtte mennesker ble drept i Israel i kveld da en væpnet mann trengte seg inn i en jødisk skole i Jerusalem og begynte å skyte.

Jerusalem

Redningsarbeidere ved skolen i Kiryat Moshe i Jerusalem.

Foto: NRK

Mannen stormet inn i skolens bibliotek, der rundt 80 mennesker var samlet, og skjøt rundt seg i ca 10 minutter. Sju ble også såret i skytingen, melder ambulansepersonell.

Ifølge israelsk TV var angriperen væpnet med et Kalasjnikov-gevær.

Jerusalem Post skriver at mannen skjøt mellom 500 og 600 skudd før han selv ble drept.

Se Nett-TV: Skyting i Jerusalem

Skoleelever

De fleste av elevene ved skolen er tenåringer.

For fem av de sårede er tilstanden alvorlig. Alle de drepte og sårede skal være israelere. Ifølge Jerusalem Post var også angriperen israelsk, en arabisk-israeler fra Øst-Jerusalem. Men dette er ikke bekreftet.

Store politistyrker kom raskt til stedet og gikk gjennom alle rom i bygningen for å se om det kan ha vært flere angripere. Også nabohusene ble gjennomsøkt.

Over 20 ambulanser ble sendt til skolen. Mange foreldre prøvde å komme seg inn rett etter skytingen, med politiet holdt alle tilbake til bygningene var ferdig gjennomsøkt.

Abbas fordømmer

Ifølge Hizbollahs TV-stasjon i Libanon var det en hittil ukjent gruppe som kaller seg Falanksen av frie menn fra Galilea som sto bak angrepet.

Politi på skole i Jerusalem

Israelske politistyrker søker gjennom skolebygningene etter angrepet.

Foto: GUY ASSAYAG / AP

Angrepet skal ha vært en hevnaksjon for drapet på Imad Mughnieh, en høytstående Hizbollah-leder som ble drept av en bombe i Syrias hovedstad Damaskus 12. februar i år. Hizbollah ga Israel skylden for bombeangrepet.

Palestinernes president Mahmoud Abbas fordømte raskt angrepet. Hans nære rådgiver Saeb Erekat gjentok også at Abbas tar avstand fra alle angrep mot sivile mål, enten de drepte er israelere eller palestinere.

Israelske myndigheter sa på sin side at de vil fortsette fredssamtalene til tross for angrepet på skolen.

- Disse terroristene prøver å ødelegge muligheten for fred, men vi vil absolutt fortsette fredssamtalene, forsikret utenriksministerens talsmann Arye Mekel.

Gaza-angrep

Samtidig som meldingen om angrepet i Jerusalem kom, melder den militante gruppen Islamsk hellig krig at fire palestinere er drept i et flyangrep i Gazastripen. De fire var medlemmer av Al-Quds-brigaden (Jerusalem-brigaden), den væpnede fløyen til Islamsk hellig krig.

Angrepet fant sted ved Khan Younis sør i Gazastripen.

Tidligere på dagen ble en israelsk soldat drept ved grenseovergangen mellom Israel og Gaza.

Det arbeides for å få til en ny våpenhvile mellom de militante gruppene og Israels hær.

SISTE NYTT

Siste nytt