NRK Meny
Normal

Åtte døde i storbrann i Paris

Åtte personer omkom i en brann i et leilighetskompleks i Paris i natt. Blant de døde er to barn. Etterforskere undersøker nå om brannen kan ha vært påsatt.

Storbrann i Paris

Åtte personer omkom i storbrannen i Paris i natt.

Brannen brøt ut i et femetasjes leilighetskompleks i 18. arrondissement i 4.30-tiden natt til onsdag, ifølge avisen Le Parisien.

Åtte personer, blant dem to barn, omkom i brannen, opplyser fransk politi. To av de døde ble funnet liggende på gaten utenfor bygningen. Ifølge politiet døde de da de forsøkte å flykte ut av vinduer i bygningen, skriver nyhetsbyrådet AFP.

Fire personer er kritisk skadet etter brannen.

Brannen startet i første etasje og spredte seg raskt oppover etasjene. Rundt 100 brannfolk jobbet en periode med å slukke brannen, som er den største på mange år i Paris. Først i 07.30-tiden fikk brannvesenet kontroll over flammene.

brann i paris

En brannmann klatrer opp mot bygningen i Paris som brant i natt.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

Innenriksministeren på stedet

Innenriksminister Bernard Cazeneuve er på stedet sammen med politisjef Michel Cadot.

– Det er for tidlig å skulle fastslå årsaken til brannen, sier Cazeneuve, ifølge Le Monde.

Brannmannskap ble varslet om en mindre brann i området ved 02-tiden i natt. Brannen ble raskt slukket, men bare drøyt to timer senere ble de tilkalt igjen. Denne gang til en langt større brann. Kriminaletterforskere undersøker nå om dødsbrannen kan være påsatt.

– Det er klart at når du har to utrykninger til det samme området på en natt, da kan det være snakk om en ondsinnet handling sier Pierre-Henry Brandet fra innenriksministeriet.

15 leiligheter skadet

Ifølge borgermesteren i Paris, Anne Hidalgo, er rundt 15 leiligheter i arbeiderklassestrøket i Paris berørt av den voldsomme brannen.

Brann i paris
Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

– Det er en veldig tung dag. Paris sørger i dag. Det er flere familier som ikke kan vende tilbake til hjemmene sine etter brannen, sier hun ifølge Le Parisien.

Både statsminister Manuel Valls og president François Hollande sender sine kondolanser etter brannen.

– Min solidaritet går til ofrene og deres nærmeste etter hendelsen i rue Myrha. Alt blir gjort for å finne årsaken til tragedien, skriver Hollande på Twitter.

Folk i området har lagt ut bilder av brannen i natt på sosiale medier.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt