Assad oppretter Instagram-konto

Mens borgerkrigen i Syria pågår for fullt, skal president Bashar al-Assad ha opprettet en konto på Instagram.

Syrias president skal ha opprettet Instagram-konto

24. juli lanserte regimet i Syria sin Instagram-konto.

Foto: Skjermdump / Instagram

Kontoen inneholder allerede 67 bilder og gir lite inntrykk av et land i oppløsning og krig.

På flere av bildene deltar hans kone Asma. Smilende møter hun barn og eldre og sitter på sengekanten til sykehuspasienter. Bildene viser også en president som hylles av folket.

Assad har fra før en konto på Twitter og Facebook, og satser dermed aktivt på sosiale medier for å beholde makten i det borgerkrigsrammede landet.

1.500 følgere

Instagram er en tjeneste der man kan dele bilder enkelt og gratist. Tjenesten ble lansert i oktober i 2010, og har mange millioner brukere over hele verden.

Siden 24. juli har Assads antatte Instgram-konto fått 1.500 følgere. Istragram har så langt ikke bekreftet at kontoen tilhører presidenten, men Twitter-profilen til regimet har lenket til kontoen.

Assads konto ble lansert dagen før FNs generalsekretær Ban Ki-moon offentliggjorde at dødstallene i Syria har passert 100.000.

Regjeringsstyrkene har den siste tiden vært på fremmarsj og har tatt over kontrollen i deler av byen Homs.

Khaldiyeh i Homs

På dette bildet fra bydelen Khaldiyeh i Homs ser man tydelig ødeleggelsene etter borgerkrigen i Syria. Bildet er publisert av nyhetsbyrået AFP.

Foto: HASSAN SKAINE / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt

Nato-toppmøte: Biden advarer Putin

USAs president advarer Russlands Vladimir Putin mot å fortsette med «skadelige aktiviteter». De to skal møtes onsdag. Biden vil gjøre det tydelig hvor grensa går.