Asken dominerer fortsatt flytrafikken i Europa

For tredje dag på rad holder flyplasser i store deler av Europa på strenge flyforbud. Sjekk status på flyplassene her.

Charles de Gaulle lørdag

Kansellerte avganger dominerer også tavlene lørdag. Her fra Charles de Gaulle i Paris.

Foto: THOMAS COEX / AFP

Avinor opplyser etter klokken 21 lørdag at luftrommet nord for Namsos, hele Troms og hele Finnmark nå ligger utenfor skyen og kan åpnes for trafikk. Det gjelder også Svalbard.

Det kommer fortsatt til å være en streng prioritering av hva slags trafikk som avvikles i de delene av luftrommet som nå er åpnet, skriver Avinor på sine hjemmesider.

Les: Luftrommet ope frå Bodø og nordover

Luftrommet sør for Namsos er stengt.I Sør-Norge ligger askeskyen like nord for Stavanger og Moss, men skyen vil i følge prognosen gradvis trekke seg sørover og dekke hele Sør-Norge mot midnatt.

Åpner flyplasser

Alle flyplassene i Nord-Europa har vært stengt hele lørdag, og i Storbritannia og i Tyskland forlenger de stengningen til klokken 14.00 søndag, mens i Spania gjenåpnes nå de syv flyplassene som tidligere i har vært stengt.

I Nord-Italia og Nord-Frankrike holdes flyplassene stengt frem til klokken 08.00 på mandag. Nice, Frankrikes tredje travleste flyplass stenger sammen med Marseille fra klokken 08.00 søndag, mens flyplassene i sørvest fortsatt holdes åpen.

Dagen i dag har sett like mange kanselleringer som fredag. Nær 17 000 avganger måtte stanses på grunn av askeskyen fra Island.

På en vanlig lørdag er det omtrent 22 000 avganger rundt om i Europa, men i dag har kun 5000 kunnet ta av, melder Eurocontrol.

Av de rundt 300 transatlantiske flyvningene som vanligvis kommer inn over kontinentet på en vanlig lørdag, har bare 73 ankommet så langt.

Under ser du hvilke land som holder åpent og hvilke som har stengt sine luftrom for trafikk.

SISTE NYTT

Siste nytt