NRK Meny
Normal

Arvestrid kan ha ført til massedrap

En familiekrangel kan ha gjort den 52 år gamle drosjesjåføren Derrick Bird til en massemorder. Bird drepte 12 mennesker, blant dem sin egen tvillingbror.

Derrick Bird

En politimann fortviler ved siden av funnet av nok en død person etter massakren i Nord-England. Til sammen 12 mennesker ble drept av 52 år gamle Derrick Bird (til venstre).

Foto: Montasje: AP Photo/Cumbria Police/ Scanpix

Politiet i Cumbria er nå involvert i det som kan være deres største etterforskning noensinne, og mer enn 100 politifbetjenter er involvert.

I over tre timer herjet Bird rundt i Cumbria med to skytevåpen, og politiet etterforsker hendelser på minst 30 forskjellige steder.

Før han tok sitt eget liv, rakk Bird å drepe 12 mennesker . 11 personer ble skadd, tre av dem alvorlig.

Barrie Moss så mannen som skjøt rundt seg i Cumbria og drepte 12 personer.

SE VIDEO: Han var øyevitne til skytedrama i Cumbria.

Flere teorier

Birds venner har beskrevet ham som en snill og utadvendt mann som alle likte, og motivet har foreløpig vært uklart.

En av teoriene politiet nå jobber ut i fra, er at en familiestrid over et testamente kan ha vært den utløsende faktoren for 52-åringen, skriver BBC.

En annen teori er at han hadde havnet i konflikt med sine drosjekollegaer, etter at han trodde de hadde tatt arbeid fra ham.

– Vi er fortsatt i en tidlig fase i etterforskningen, og vi klarer ennå ikke helt å forstå motivasjonen bak dette. Vi vet heller ikke om dette var planlagt, forteller Stuart Hyde ved politiet i Cumbria.

Les også: 12 drept og 25 såret i England

(Saken fortsetter under videoen.)

Video Politisjef om drapene i Cumbria

VIDEO: Politisjef om drapene i Cumbria.

Drepte tvillingbroren

På drapsdagen skal Derrick Bird ha kjørt hjemmefra om morgenen til byen Rowrah, hvor han begynte blodbadet ved å skyte sin tvillingbror David og familiens advokat.

Deretter skal han ha kjørt til Whitehaven hvor han skjøt og drepte en drosjekollega, før han kjørte videre og skjøt folk i flere landsbyer vest i Cumbria.

En av de drepte skal ha stått og klippet hekken i hagen sin da han ble skutt. En annen delte ut kataloger da hun ble truffet av et av Birds skutt. En tredje var ute og syklet.

Det kan se ut som om Bird har valgt disse ofrene helt tilfeldig.

1400 tips

Før han ble funnet død i byen Boot der han skal ha krasjet bilen sin, og deretter tatt sitt eget liv, skal Bird ha rukket å kjøre over 40 kilometer.

Politiet følger nå opp mer enn 1400 tips, inkludert vitner, og bekymrede venner og famile.

Politiet skal ha beslaglagt to våpen etter skytingen, en hagle og en rifle. Bird skal ha hatt bæretillatelse for skytevåpen, men politiet har ikke fastslått om det var til disse våpenene.

(Saken fortsetter under videoen.)

Video Reaksjoner i nærmiljøet etter skyting

VIDEO: Reaksjoner i nærmiljøet etter skytingen.

Overlevde skuddene

En av de første personene 52-åringen forsøkte å ta livet av var Don Reed, en drosjesjåfør som kjente Bird. Reed ble skutt i ryggen, men overlevde med bare et sår.

– Jeg så opp, og så Derrick Birds drosje parkere i enden av drosjerekken. Han begynte å rope på drosjesjåføren Darren Rewcastle, og gikk midt i veien med rifle med kikkertsikte på.

– Deretter kjørte han opp ved siden av meg, og pekte på meg med riflen. Jeg tok et svalestup, og ble truffet i ryggen. Jeg havnet på bakken, og krøp langs taxirekken, forteller Reed.

Reed forsøkte å krype bort til Rewcastle, som ble skutt, men så at han allerede var død.

– Jeg fortsatte å krype, da jeg så Bird komme mot meg med riflen, forteller Reed.

Han åpnet alle dørene i drosjerekken, for å få litt beskyttelse mot skuddene. Men da en venn begynte å rope på Bird, satte han seg inn igjen i drosjen, og kjørte derfra, rett etter å ha skutt en mann i fjeset.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt