NRK Meny
Normal

Arrestordre utstedt på Timosjenko

Det har blitt utstedet arrestordre på den tidligere ukrainske stasministeren Julija Timosjenko. Timosjenko er anklaget for maktmisbruk mens hun var statsminister.

UKRAINE-TYMOSHENKO

Den tidligere ukrainske statsministeren Julija Timosjenko er anklaget for maktmisbruk.

Foto: Konstantin Chernichkin / Reuters

En ukrainsk domstol utstedt en arrestordre på Timosjenko fredag.

Etter å ha avvist et ønske om dette fra påtalemyndigheten tidligere i måneden, bestemte domstolen seg fredag likevel for at Timosjenko skal sitte i arresten mens rettssaken mot henne pågår.

Rettssak

Arrestordren ble utstedt etter at en aktor ba om at hun ble varetektsfengslet under den pågående rettsaken mot den tidligere statsministeren.

Timosjenko er anklaget for maktmisbruk. Hun skal ha tvunget det statlige energiselskapet Naftogaz til å ulovlig skrive under på en avtale om gassleveranse til Russland i 2009.

Aktoren mente Timosjenko forstyrret retten, og ba derfor om at hun skulle varetektsfengsles.

Risikerer ti års fengsel

Den ledende opposisjonspolitikeren risikerer opptil ti års fengsel hvis hun blir funnet skyldig i å ha misbrukt sin makt. Hun har avvist alle anklagene mot henne som politisk motiverte.

Timosjenko har benektet anklagene mot henne.

Timosjenko er opposisjonsleder og var statsminster i landet fra desember 2007 til mars 2010, samt en periode i 2005. Timosjenko er leder for partiet «Moderlandet».

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt