Hopp til innhold

Arrestordre på ekspresident i El Salvador

Påtalemyndigheten i El Salvador har utstedt arrestordre for den korrupsjonssiktede ekspresidenten Mauricio Funes og titalls personer i hans omgangskrets.

Mauricio Funes og konen Wanda Pignato

El Salvadors tidligere president Mauricio Funes sammen med sin tidligere kone Wanda Pignato, da han ble tatt i ed som president i San Salvador i 2009.

Foto: HENRY ROMERO / REUTERS

Totalt 31 arrestordrer ble utstedt av påtalemyndigheten fredag, deriblant for Funes kone, ekskone og to sønner.

– I Mauricio Funes' regjering var det eksempler på alvorlige og skandaløse korrupsjonssaker, der de tok ut 351 millioner dollar fra det offentlige, sier påtaleleder Douglas Menendez.

Beløpet tilsvarer 2,15 milliarder kroner.

Douglas Melendez

Påtaleleder Douglas Menendez under pressekonferansen fredag.

Foto: OSCAR RIVERA / AFP

Kjenner seg ikke igjen

Den 58 år gamle ekspresidenten tok umiddelbart til Twitter da nyheten om arrestordren ble kjent. Der spør han blant annet hva han har gjort som er ulovlig, og hva korrupsjonen har med ham å gjøre.

– Det er oppsiktsvekkende at påtalemyndigheten fremmer anklager uten å vise til et eneste bevis mot meg, skriver han.

Laster Twitter-innhold

Påtalemyndigheten mener blant annet at Funes, som var president fra 2009 til 2014, tok ut 292 millioner dollar fra en statlig bank, og at deler av summen ble oppbevart som kontanter i store søppelsekker.

Mauricio Funes har bodd i eksil i Nicaragua siden 2016. El Salvador håper å få ham utlevert derfra, men Mauricio Funes mener arrestordren er politisk motivert.

SISTE NYTT

Siste nytt