NRK Meny
Normal

Antatte gjerningsmenn tatt etter politikerdrap

Tunisiske myndigheter har pågrepet en eller flere personer i forbindelse med drapet på Tunisias opposisjonsleder Shokri Belaid. Drapet har ført til store uroligheter i landet den siste tiden.

Chokri Belaid

Opposisjonslederen Chokri Belaid ble drept 6. februar. Drapet har ført Tunisia ut i en politisk krise.

Foto: KHALIL / Afp

Det melder nyhetsbyrået AFP, og viser til en uttalelse fra den tunisiske innenriksministeren.

– Etterforskningen har kommet dit at en mistenkt har blitt arrestert, sier Ali Larayedh, uten å si noe om identitet eller antall.

Belaid ble skutt og drept utenfor sitt hjem i Tunis 6. februar. Ifølge familien ble opposisjonslederen drept av to skudd mot hodet i det han forlot hjemmet sitt på vei til arbeid.

Han var leder for det venstreorienterte Demokratiske Patriot-partiet (PPDU). Belaid var kjent for å være en skarp kritikere til regjeringspartiet Ennahda og beskyldte dem blant annet for å stå bak et angrep på PPDUs møte.

Drapet førte umiddelbart til demonstrasjoner, og senere den verste politiske krisen siden revolusjonen for to år siden. Urolighetene har blant annet ført til at Tunisias statsminister Hamadi Jebali annonserte sin avgang tidligere denne uken.

Lederen for Ennahda, Rachid al Gannouchi, har tidligere sagt at gjerningsmennene bak drapet på Belaid «ønsket å lage et blodbad i Tunisia».

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt