NRK Meny
Normal

Marokkanske tenåringer protesterer med kyssebilder

Et marokkansk tenåringspar som la ut foto på Facebook der de kysser, ble arrestert torsdag for uanstendig oppførsel. Nå protesterer andre ungdommer i landet med å legge ut egne kyssebilder på sosiale medier.

Arrestert for kyssebilde på Facebook

Det marokkanske tenåringsparet på henholdvis 14 og 15 år ble pågrepet på skolen for å ha lagt ut dette kyssebildet på Facebook.

Foto: Facebook

Hendelsen har skapt stor ståhei blant andre unge i landet, og nå dukker det stadig opp bilder via sosiale medier av kjærestepar som kysser, melder nyhetsbyrået AFP.

Saken er fredag kveld plukket opp av en rekke internasjonale medier. Noen steder oppgis det at paret er 14 og 15 år gamle.

Chakib al-Khayari

Chakib al-Khayari er en menneskerettsaktivist som selv har vært fengslet av myndighetene i Marokko.

Foto: freedom-now.org

Artikkel 19:

Enhver har rett til menings- og ytringsfrihet. Denne rett omfatter frihet til å hevde meninger uten innblanding og til å søke, motta og meddele opplysninger og ideer gjennom ethvert meddelelsesmiddel og uten hensyn til landegrenser.

Verdenserklæringen om menneskerettigheter / fn.no

Det er Chakib al-Khayari, journalist og leder av menneskerettsorganisasjonen Rif Association of Human Rights i Marokko, som først gjorde saken internasjonalt kjent.

På nettstedet Art19.ma er saken omtalt og et av kyssebildene gjengitt. Art 19 er en organisasjon som kjemper for menneskerettigheter og navnet har de etter artikkel 19 i FNs menneskerettsdeklarasjon som omhandler ytringsfrihet.

Satt i ungdomsfengsel

Gutten og jenta som ble pågrepet torsdag, hadde tatt kyssebildet utenfor skolen der de gikk. De er foreløpig satt i et ungdomsfengsel i Nador på nordkysten av landet, og her skal andre ungdommer ha samlet seg.

Ifølge Khayari krever ungdommene utenfor at de to løslates, og de nekter å flytte seg.

Offentlige kilder bekrefter arrestasjonen overfor AFP, men vil ikke kommentere mer om hendelsene.

Paret skal framstilles for en ungdomsdomstol neste fredag, opplyser Khayari.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt