Mann arrestert etter massakre i alpene

Fransk politi har arrestert en 48 år gammel mann i forbindelse med etterforskningen av drapet på en britisk familie i alpene i 2012.

Blomster på åsted ved Chevaline, Frankrike

DREPT: To kvinner og en mann fra en britisk-irakisk familie ble funnet drept i en bil utenfor landsbyen Chevaline ved Annecy-sjøen i de franske Alpene i 2012.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Det sier den franske påtalemyndigheten til nyhetsbyrået AFP.

Mannen er fra regionen Haute-Savoie øst i Frankrike, hvor drapene skjedde. Han sitter nå i varetekt og kan bli avhørt av politiet i to døgn, ifølge BFM-TV.

Kilder nær politiets etterforskning sier til nyhetsbyrået AFP at den pågrepne mannen er en tidligere politibetjent.

Ifølge kildene skal 48-åringen ha fått sparken fra politiet i juni i fjor. Han beskrives som en stille type som var veldig glad i våpen.

Pågripelsen kommer etter at politiet i november publiserte et såkalt e-fit-bilde, en fantomtegning. Denne var av en motorsyklist som ble sett i nærheten av stedet hvor familien ble drept, en parkeringsplass i nærheten av Annecysjøen.

– Denne arrestasjonene, som muligens ikke blir den eneste, var resultatet av vitneutsagn, sier aktor Eric Maillaud.

Familiemassakre

Over 100 politifolk i Frankrike og Storbritannia har vært involvert i etterforskningen av drapssaken i alpene.

Den irakiskfødte britiske ingeniøren Saad al-Hilli, hans kone Iqbal al-Hilli og mor, Suhaila al-Allafble skutt og drept 5. september 2012 etter å ha parkert bilen sin ved Chevaline.

En lokal fransk syklist, Sylvain Mollier, ble også funnnet skutt og drept i nærheten. Politiet mener han desverre var på feil sted til feil tid.

Den britisk-irakiske familien var på campingferie i området. Parets to døtre overlevde angrepet. Den eldste ble hardt skadd, mens den andre utrolig nok overlevde ved å gjemme seg under morens skjørt. Hun lå i åtte timer gjemt under skjørtet, og ble ikke oppdaget før de franske kriminalteknikerne kom fram.

Skutt i hodet

Minst 15 skudd ble avfyrt på åstedet, alle de fire ble skutt i hodet og påtalemyndigheten sa drapene bar preg av «ekstrem råskap».

Politiet ble overrasket over våpenet drapsvåpenet brukte: En antikk 7,65 milimeter Luger P06-pistol, produsert for den sveitsiske hæren og politiet på 1920- og 1930-tallet.

Lenge håpet politiet at den eldste jentas forklaringer skulle gi dem bedre ledetråder i etterforskningen, men hun husket ikke stort fra angrepet.

Britisk politi utenfor huset til familie som ble drept i Frankrike

UNDERSØKELSER: Britisk politi har gjennomført omfattende undersøkelser ved huset til familien al-Hilli i Surret, England.

Foto: OLIVIA HARRIS / Reuters

Mange drapsteorier

Bakgrunnen for drapene har vært et mysterium og politiet har jobbet ut i fra tre hovedteorier.

Surrey-politiet ba om hjelp til å finne en bil med britiske skilter som skal ha blitt sett i nærheten av åstedet. Den firehjulsdrevne bilen skal ha blitt sett rundt tjue minutter før drapene ble begått.

I juni i fjor arresterte britisk politi en 54-åring Al-Hillis bror. Den drepte familiefaren og broren hadde vært uenige om farsarven, og broren var mistenkt for å ha planlagt et drap. Broren ble senere løslatt og siktelsen ble henlagt i forrige måned.

En annen teori som også har vært etterforsket er at den drepte Saad Al-Hilli skal ha hatt forbindelser til Saddam Husseins Baath-parti. Ifølge en nabo ble han overvåket i 2003.

Det ble også trukket fram at at den drepte jobbet i et satellittselskap med store forsvarskontrakter og at de blant annet drev med satelittkartlegging.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt