Gamle menn ved havet for 40. gang

Hvem ligner mest på den sagnomsuste forfatteren Ernest Hemingway? Det ble avgjort i Key West i Florida, for første gang etter koronaen.

Hemingway-konkurranse

En del av «Hemingway Days» er en parade gjennom Key West sentrum.

Hemingway-konkurranse

Her sitter David Masterson på huk og forsøker å overtale dommerne om å kåre ham til vinneren av dobbeltgjengerkonkurransen. Masterson vant sist konkurranse i 2019.

Fb9j7Efv82M

Dommerpanelet består av tidligere vinnere av konkurransen.

sdSDAMEcCNs

James Teele viser her sitt beste Hemingway-uttrykk under semifinalerundene.

PkGNwo8b4_g

Zach Taylor (i midten) gikk seirende ut av dobbeltgjengerkonkurransen på lørdag. Her blir han gratulert av to ganske like motstandere.

xu8ffcgKzuU

Zach Taylor feirer seieren med dommere og konkurrenter.

BiaQNYcveIY

Og til sist med sin svigermor og kone.

Over hundre røslige, hvitskjeggete- og hårete menn samlet seg forrige lørdag i lokalene til baren Sloppy Joe's i Key West i Florida.

For 40. gang skulle de avgjøre hvem av dem som lignet aller mest på forfatteren Ernest Hemingway.

Hemingway frekventerte Sloppy Joe's hyppig på 30-tallet, der han var kjent for å hive innpå daquiries med dobbel dose rom.

Baren har arbeidet iherdig med å ivareta arven den pulitzerprisvinnende forfatteren etterlot seg. Det samme har det populære feriestedet Key West, som er den sørligste byen i fastlands-USA.

Hemingway bodde i den lille byen i en årrekke. De arrangerer derfor årlige «Hemingway Days» i juli for å hedre forfatteren, skriver amerikanske ABC News.

136 konkurrerende

I gatene paraderer dobbeltgjengerne ikledd røde og hvite antrekk, mens de rir på «okser». Hemingway var, blant mye annet, kjent for å være glad i tyrefekting.

Ernest Hemingway

Forfatteren Ernest Hemingway, her fotografert under et tyrefektermesterskap på 60-tallet i Madrid, Spania.

Foto: AP

Den store finalen, og slutten på dagene fylt av festiviteter, er dobbeltgjengerkonkurransen.

I år stilte 136 håpefulle opp til første runde i konkurransen, som var sist torsdag. En etter en ble de eliminert, tross iherdige forsøk på å overbevise dommerne om at seieren tilhørte nettopp dem.

Dommerpanelet består av tidligere vinnere.

Stolt seierherre

Lørdag ble Zach Taylor, eier av en jernvareforretning i Georgia, kåret til vinner.

– Svigerfaren min vant i 2000, så dette er et stolt øyeblikk. Hemingway har vært et fast innslag i vår ferie helt siden vi begynte å feriere her, uttalte Taylor til CBS Miami.

– Jeg deler Hemingways lidenskap for fiske og jakt, og synes det er utrolig flott å komme ned hit og se hvordan han blir hedret i en by han holdt så høyt, sa vinneren i sin seierstale.

Som en del av festivalen er også fiskekonkurranser, skrivekonkurranser og en guidet tur gjennom byen, med fokus på Hemingways litterære verker.

SISTE NYTT

Siste nytt