NRK Meny
Normal

– Folk vil få se hvem Ariel Castro egentlig er

I dag mottar kidnappingstiltalte Ariel Castro dommen i rettssaken mot ham. Det er ventet at han vil holde et langt innlegg.

Ariel Castro

Det er ventet at Ariel Castro vil holde et langt innlegg i retten.

Foto: Tony Dejak / Ap

Ariel Castro erklærte seg i forrige uke skyldig i 937 tiltalepunkter, om blant annet bortføring og voldtekt.

Da godtok han en fengselsstraff på tusen år, i tillegg til livstidsdommen.

Dette er mulig ved en ordning kalt «plea deal», der man kan erkjenne skyld uten at det trenger å bli holdt en normal rettssak. Ordningen finnes i USA, men ikke i Norge.

LES OGSÅ: Ariel Castro får 1000 år i fengsel

Vil holde innlegg

I dag kommer domsavsigelsen i saken. Ifølge CNN, som siterer Castros søster Marisol Alicea, vil Castro benytte anledningen til å holde et lengre innlegg der han forteller om seg selv og sitt liv.

– Folk vil få se en annen side av Ariel Castro, og ikke bare det monsteret som alle tror at han er, sier Alicea.

Hun legger til at hun ikke forsvarer brorens handlinger.

– Han må betale prisen for det han har gjort, sier hun.

Alicea sier til CNN at hun ikke vil være til stede for domsavsigelsen, av bekymring for at beskrivelsene av handlingene vil bli for grusomme.

– Konfronterer Castro

Flere nyhetsmedier, inkludert Reuters og CNN melder også at det er sannsynlig av et av ofrene, Michelle Knight, vil være tilstede i retten for å konfrontere overgriperen med et eget innlegg. Dette er ikke bekreftet av navngitte kilder.

Knight var den første av de tre kvinnene Castro bortførte. Hun ble bortført i 2002. De to andre, Amanda Berry og Gina DeJesus ble kidnappet ved separate anledninger i 2003 og 2004.

Det er mer usikkerhet rundt om Berry og DeJesus vil være til stede. De vil også kunne benytte seg av muligheten til å uttale seg via et familiemedlem eller gjennom et videoopptak.

De tre kvinnene har ikke møtt Castro siden de ble befridd fra fangenskap i mai i år, der de ble holdt fanget sammen med Berrys seks år gamle datter. Barnet ble født i fangenskap, og det er gjennom DNA-tester bekreftet at det er Castro som er barnets biologiske far.

Artikkelen fortsetter under bildet.

F.v. Michelle Knight, Amanda Berry og Gina DeJesus

Michelle Knight (f.v.), Amanda Berry og Gina DeJesus ble holdt fanget av Castro.

Skrev dagbøker

Ifølge en rapport offentliggjort onsdag klarte de tre kvinnene Michelle Knight, Amanda Berry og Gina DeJesus å holde oversikt over tiden i huset ved å skrive dagbøker.

I dagbøkene skriver de tre om hvordan de ble voldtatt, holdt fanget i mørket, og om frykten for nye overgrep, og også om drømmen om å en dag slippe fri.

Castros tilståelsesdom betyr at han slipper dødsstraff, men må sone livsvarig fengsel uten mulighet for benådning.

LES OGSÅ:

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt