NRK Meny
Normal

Leter etter sine nærmeste etter dødsulykken

I Buenos Aires har mange brukt dagen til å sørge over de 50 som omkom i gårsdagens togulykke. Samtidig venter fortsatt pårørende på svar om deres nærmeste er blant de døde.

Leter etter døde Buenos Aires

Innbyggerne i Buenos Aires leter etter sine nærmeste på listene over de skadde etter togulykken.

Foto: SCANPIX

Togulykken i Buenos Aires onsdag, der femti mennesker mistet livet og minst 675 ble skadd, er an av de verste i Argentinas historie. 200 skal ha blitt alvorlig skadd, og mange frykter dermed at dødstallet kan stige ytterligere.

Torsdag har redningsarbeidere brukt store deler av dagen til å få ut folk som fortsatt har sittet innesperret i togvraket.

Ødeleggelsene var store etter at det fullpakkede toget smalt inn i en vegg ved en terminal, en kollisjon som sannsynligvis skyldes en feil på togets bremser.

Mange av familiemedlemmene til passasjerer som fortsatt er savnet har brukt torsdagen til å saumfare lokale sykehus, likhusene og en offentlig kirkegård der flere kropper ble brakt.

Ufullstendige lister

Argentinske myndigheter har delt ut lister med navnene til flere hundre av de skadde, men identiteten til mange av de skadde og drepte er fortsatt ikke kjent.

– Jeg har vært på fem sykehus, men jeg kan ikke finne kona mi, sier en mann som kaller seg Jose, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Jose er overbevist om at hans gravide kone befant seg i en av de første vognene på toget da det kolliderte.

– Vi har blitt fortalt at det er folk som fortsatt blir operert, og at man ikke vet hvem de er. Det er ikke mulig å vite sikkert før de er ferdig med operasjonen, sier Luisa, som leter etter sin 24 år gamle sønn.

Argentinske TV-kanaler har vist en rekke bilder av savnede etter ulykken, og sosiale nettsteder har blitt fylt med beskjeder fra pårørende som desperat søker informasjon om sine nærmeste.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Togulykke i Buenos Aires

Deler av toget etter onsdagens fatale ulykke.

Foto: JUAN MABROMATA / Afp

Bremsene sviktet

Vitner har fortalt at togets bremser sviktet da det ankom Once-stasjonen, vest i utkanten av Buenos Aires.

Toget skal ikke ha kjørt i mer enn 20 kilometer i timen da det kolliderte, men dette skal ha vært nok til at de første vognene foldet seg sammen.

Overlevende har beskrevet situasjonen etter kollisjonen som «panisk», med et stort antall helikoptre og ambulanser i skytteltrafikk mellom ulykkesstedet og sykehus.

– Det var folk som ble knust og som skrek desperat. Jeg så lik og det var blod overalt, sier Alejandro Velasquez, en av passasjerene.

Redningspersonell måtte ta seg gjennom taket på de første vognene for å redde ut skadde som satt fast i vrakrestene.

Den 28 år gamle togføreren ble skadd i ulykken, men det lyktes redningspersonell å redde ham ut av førerhuset. Transportminister Juan Pablo Schiavi har sagt at den unge togføreren ikke har gjort noen feil tidligere.

Togstrekningen er eid det private selskapet TBA, som foreløpig sier at de ikke kjenner årsaken til ulykken.

Leter etter familiemedlemmer Buenos Aires

Innbyggere i Buenos Aires leter etter kjente på listene over skadde.

Foto: ENRIQUE MARCARIAN / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 41229643


Varnish cache server