Måneballong skapte kaos i Kina

Supertyfonen Meranti, som har herjet i Taiwan det siste døgnet, nådde i natt Kina. En oppblåsbar måne skapte kaos i trafikken.

Tyfonen Meranti, som har herjet i Taiwan det siste døgnet, nådde i natt Kina. En oppblåsbar måne skapte kaos i trafikken.

En stor oppblåsbar måne ble også tatt av stormen og rullet over folk og biler.

Vindkastene var målt opp til hele 227 kilometer i timen, og selv om tyfonen mistet kraft i det den traff det kinesiske fastlandet ved storbyen Xianin natt til torsdag, er ødeleggelsene store.

Knuste biler og trær

Det voldsomme regnet har ført til oversvømte gater. Vindkastene har knust vinduer og revet med seg trær og master. En stor oppblåsbar måne, som skulle være en del av den store Månefesten i Fujian-provinsen sørøst i Kina, ble også tatt av stormen og rullet over folk og biler.

Over halvannen million hjem har mistet strømmen etter stormens herjinger i Taiwan og Kina. I Taiwan mistet en person livet og 38 ble skadet, men det har så langt ikke kommet meldinger om alvorlig skadde i Kina.

Peter Svaar om tyfonen Maranti

Største hittil i år

Tyfonen Meranti karakteriseres som den kraftigste i verden hittil i år, og den største som rammer sørøst i Kina på flere tiår.

Over 4.000 soldater ble torsdag morgen sendt ut for å hjelpe til i hardt rammede områder.

Tyfonen vil trolig avta i styrke i det den fortsetter mot Shanghai, som kan vente seg store mengder regn.

CHINA-TYPHOON
Foto: STR / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt