NRK Meny
Normal

April Jones (5) har vært savnet i to døgn – politiet vil lete i fred

April Jones (5) ble sist sett da hun klatret inn i en grå bil mandag kveld. Nå ber politiet de frivillige letemannskapene om å overlate søket til politiet.

April Jones

I snart to døgn har femåringen April Jones vært savnet. Hun ble sist sett like ved hjemmet sitt i byen Machynlleth i Wales mandag kveld.

Foto: HANDOUT / Reuters

Femåringen ble sist sett da hun klatret inn i en grå bil for to dager siden i den lille walisiske byen Machynlleth. Hun syklet og lekte med venner i nabolaget i 19-tiden lokal tid, før hun forsvant.

Samme kveld ble en 46 år gammel mann pågrepet, mistenkt for å ha lokket jenta inn i bilen og kjørt henne bort.

Onsdag gikk politiet ut med et bilde av den siktede 46-åringen i tillegg til et bilde av bilen hans, en mørk Land Rover. Bilen ble beslaglagt i en garasje i Machynlleth tirsdag.

April Jones

April Jones har vært savnet siden mandag kveld.

Foto: - / Afp

Politiet ber publikum som har sett bilen, eller kjenner den siktede, om å melde fra til dem.

– Har du sett bilen mellom mandag kveld og tirsdag ettermiddag? Vær så snill å si ifra, sier Rev Began, talsmann for det lokale politiet.

– Overlat søket til oss

Til tross for nye omfattende søk natt til onsdag er April fortsatt ikke funnet.

Rundt 40 politifolk, hundepatruljer og redningsarbeidere har gjennomført et systematisk søk etter den vesle jenta, i tillegg til at hundrevis av frivillige i lokalmiljøet har mobilisert for å lete etter henne.

Men onsdag ba politiet de frivillige om å overlate søket til politiet.

Været er svært dårlig i området og terrenget er ulendt, noe som har gjort det utfordrende og risikofylt å drive letearbeid, ifølge politiet.

– Til tross for godt engasjement fra folk som ønsker å hjelpe oss med å finne April, ber vi dere nå overlate dette til politiet som er dyktige og trent til situasjoner som dette. Jeg ønsker ikke at politiet skal bli distrahert, sier etterforskningsleder Ian John.

– Jeg må dessverre meddele at vi ikke har funnet noen spor etter April. Vi vet fortsatt ikke hvor hun er, sier John.

Wales

Medlemmer av kystvakten var blant dem som lette etter April.

Foto: REBECCA NADEN / Reuters

46-åring i avhør

Ifølge Daily Mail er den arresterte 46-åringen en bekjent av familien til April og har en datter som er like gammel som April. Han har tidligere jobbet som livvakt. Lokalfolk sier til britiske medier at «alle vet hvem han er» og at han er et velkjent ansikt i byen.

Han sitter nå i varetekt og blir avhørt av politiet, mistenkt for å ha bortført femåringen.

Ifølge politiet har det ikke kommet fram noe nytt i forbindelse med avhørene, men de håper at 46-åringen kan komme med informasjon som kan lede dem til femåringen, sier kriminalinspektør Reg Bevan.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Wales

Plakater og bilder av April i den walisiske småbyen Machynlleth.

Foto: REBECCA NADEN / Reuters

«Vær så snill la jenta vår komme hjem»

April Jones' foreldre har kommet med en bønn til dem som måtte vite noe: «Vær så snill, hjelp oss med å få vår lille, nydelige jente hjem» ».

«Vi er knust og livet har stoppet opp», sier de videre i en uttalelse som ble lest opp i tirsdag.

– Hun er en rolig og stille jente og et viktig medlem av familien. Hun ville aldri blitt med noen fremmede eller spurt om skyss, sier Mair Ratree, Aprils gudmor, til Daily Mail.

Foreldrene til April Jones ble tirsdag tilbudt støtte fra foreldrene til savnede Madeleine McCann. Fire år gamle Madeleine forsvant i 2007 fra et feriekompleks sør i Portugal, mens foreldrene, Kate og Gerry McCann spiste middag på en restaurant 50 meter unna.

Flere bortføringer i området

Politiet leter etter mulige forbindelser mellom Aprils forsvinning og et bortføringsforsøk forrige uke.

Det kom inn tips om en mistenkelig bil i Aberystwyth-området, etter at en ung gutt ble forsøkt bortført. Han klarte imidlertid å rømme.

  • April Jones ble sist sett da hun klatret inn i en hvit eller grå bil i Machynlleth i 19-tiden mandag kveld, ifølge barna April lekte med like før hun forsvant.
  • Femåringen syklet og lekte med noen venner nær noen garasjer i nabolaget.
  • Hun hadde på seg sorte bukser, hvit høyhalser, og en lilla, knelang jakke med grå pels rundt hetta.
  • En 46 år gammel mann og ekssoldat er pågrepet av politiet og mistenkt for å ha bortført April.
  • Hundrevis av frivillige har vært med på å lete etter jenta. Plakater med bilder av jenta har blitt hengt opp rundt om i den lille byen.
Wales

Den walisiske byen Machynlleth har rundt 2000 innbyggere.

Foto: REBECCA NADEN / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt