Hopp til innhold

Apple trekker ny oppdatering

Apple trekker den nye programvareoppdateringen IOS 8.0.1 samme dag som den ble lansert, etter en rekke klager fra misfornøyde brukere.

Iphone 6 og Iphone 6 Plus

Iphone 6 og Iphone 6 Plus ble lansert i forrige uke, og satte salgsrekord de tre første dagene.

Foto: ADREES LATIF / Reuters

De nye Iphone-modellene ble lansert i forrige uke med den siste utgaven av operativsystemet IOS 8.

Onsdag sendte Apple ut en oppdatering av systemet, men nå trekkes den tilbake. Flere brukere har meldt om feil som blant annet gjør at telefonen mister kontakt med mobilnettet, melder AFP.

Oppdateringen, som egentlig skulle rydde opp i enkelte småfeil, skal også ha skapt problemer for Touch-ID, en funksjon som bruker fingeravtryk i stedet for passord.

Problemene gjelder i hovedsak de nye modellene Iphone 6 og Iphone 6 Plus.

«Vi har fått meldinger om problemer med oppdateringen. Vi er i ferd med å undersøke problemet, og vil komme tilbake med mer informasjon så fort vi kan. I mellomtiden har vi trukket tilbake oppdateringen,» heter det i en uttalelse fra Apple.

Flere nettsteder advarer mot å installere den siste oppdateringen, og anbefaler å skru oppdateringen tilbake til versjon 8 dersom man allerede har oppdatert.

Salgsrekord

Mange har også klaget på at selve telefonen ikke er solid nok. De siste dagene har det dukket opp en rekke bilder på sosiale medier som viser at telefonene har bøyd seg mens brukerne har hatt dem i lomma.

Apple opplyste mandag at de solgte over ti millioner av de nye Iphone-modellene i løpet av de tre første dagene, noe som er ny rekord.

Telefonene er nå tilgjengelige i USA, Storbritannia, Australia, Canada, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Japan og Singapore.

Kunder i 20 nye land får anledning til å kjøpe dem om to dager, og innen året er omme skal de være på markedet i 115 land.

Les: Nordmenn elsker fortsatt Iphone – mens store deler av verden velger andre alternativer
Les: Leier ut kjæresten for iPhone 6

SISTE NYTT

Siste nytt