NRK Meny
Normal

App som gjenkjenner ansikter var en bløff

Mange medier har skrevet om lanseringen av en app som finner personer på Facebook på sekunder. Det hele var et PR-stunt.

Facezam
Foto: skjermdump / Facezam

Medier som The Telegraph og The Independent skrev om Facezam som skulle ha laget en app som finner personer på Facebook på sekunder, ved å analysere et bilde av ansiktet til en person.

Nå skriver Facezam på sine egne nettsider at det hele var en PR-stunt, og at det i dag finnes ikke en slik app.

Facezam skrev på sine nettsider at de hadde planer om å lansere på iOS senere denne måneden, og at appen hadde 70 prosents nøyaktighet og kunne finne profiler på få sekunder.

Skulle være inspirert av musikktjeneste

«Ta et bilde av den pene jenta du ser på toget hver dag, Facezam bildet og du finner hun på Facebook på under ti sekunder. Resten er opp til deg», skrev firmaet.

Appen skulle være inspirert av musikktjenesten Shazam.

– Facezam kan bety slutten for vårt anonyme samfunn. Brukere kan identifisere noen i løpet av sekunder, som betyr at privatliv ikke eksisterer lenger, sier Jack Kenyon, grunnleggeren av selskapet til Telegraph.

Han mente til at det ikke er noen mulighet for Facebook-brukere å beskytte seg mot appen, som han og mente ville ha muligheten til å redusere kriminalitet, på grunn av at det gjør komplett fremmede mennesker umiddelbart identifiserbare.

Brudd på Facebooks regler

Ikke overraskende bekreftet Facebook at appen ville brutt med deres regler for personvern. Lanseringen var satt til 21. mars, skriver The Independent.

– Vi har undersøkt det og vi er sikre på at appen ikke bryter med Facebooks vilkår, sier Kenyon.

Nå er altså det hele avslørt som en bløff, Facezam skriver på sin nettside at de kommer aldri til å lansere en app som dette, den eksisterer ikke og de håper at det fortsetter slik.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt