Åpner for nye sanksjoner mot Russland

Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Frankrikes president François Hollande forventer at Minsk 2-våpenhvilen overholdes, hvis ikke vil de vurdere nye sanksjoner.

Angela Merkel og Francois Hollande

Angela Merkel og François Hollande møttes i dag i Elyseepalasset i Paris for å diskutere de stadige brudden på våpenhvilen i Ukraina.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Det kom frem på et møte i Paris i dag.

– Våpenhvilen har blitt brutt flere ganger, men den må holdes langs hele frontlinjen, fortalte Hollande pressen etter møtet med Merkel.

Flere kamper

Også i dag har kampene i Øst-Ukraina fortsatt til tross for nye forsøk på å få den snart en uke gamle våpenhvilen til å bli overholdt.

Ifølge det ukrainske forsvaret så har prorussiske separatister angrepet regjeringsstyrkenes stillinger 49 ganger det siste døgnet. Opprørerne skal ha brukt både raketter, artilleri og pansrede kjøretøy.

Opprørerne beskylder samtidig regjeringsstyrkene for å ha gått til angrep. Opprørernes nyhetstjeneste DAN melder blant annet at en kvinne ble drept i et artillerinedslag i opprørskontrollerte Donetsk.

Og de stadig bruddene kan få konsekvenser for myndighetene i Moskva.

– Nye sanksjoner mot Russland er et alternativ hvis ikke fredsinitiativet fører til en slutt på krigshandlingene i Øst-Ukraina, men det er ikke et mål i seg selv, sier Merkel i dag.

På spørsmål om Hollande har fått bekreftet at russiske stridsvogner har tatt seg inn i Øst-Ukraina, svarte den franske presidenten nei.

– Vi har ikke fått bekreftelse på det, sa han.

Møtes på tirsdag

Samtidig opplyser opprørerne at en fangeutveksling med regjeringsstyrkene vil finne sted søndag, ifølge Interfax.

Det er ikke bekreftet av myndighetene i Kiev, men en slik utveksling er en del av den vaklende våpenhvileavtalen som ble inngått i Minst forrige uke.

Utenriksministeriene fra Ukraina, Frankrike, Tyskland og Russland skal møtes i Paris neste tirsdag for å diskutere situasjonen i de borgerkrigsherjede områdene i Ukraina.

SISTE NYTT

Siste nytt