Åpner ebola-stengte skoler i februar

Skolene i Liberia har vært stengt siden august, om noen få uker åpner de igjen.

Ebola-stengt skole i Liberia

I august stengte myndighetene i Liberia alle skoler i landet. om noen få uker kan Bassa High shool og alle de andre åpne igjen.

Foto: ZOOM DOSSO / Afp

På grunn av ebolaepidemien besluttet myndighetene i Liberia at alle skoler i landet skulle stenge for å hindre spredning.

Opphever portforbud

– Vi ber nå alle skoler om at forberede seg på å starte opp igjen neste semester. Det vil si februar, heter det i en uttalelse fra landets utdanningsdepartement i dag.

Samtidig åpner også landet fotballforbund for at det igjen kan spilles fotballkamper i landet.

Den 1. januar opphevet Liberia også portforbudet som myndighetene innførte i september. Men myndighetene ber fremdeles landets innbyggere om å holde «tilstrekkelig avstand» fra hverandre.

Over 8000 døde

I dag ble det også klart at de totale dødstallene for ebolaepidemien har steget til over 8000. Nå har 8153 mennesker mistet livet i Sierra Leone, Liberia og Guinea.

Flere av ofrene er helsearbeidere som er blitt smittet mens de behandlet ebolasyke pasienter. Til og med 28. desember var totalt 678 helsearbeidere bekreftet smittet av ebola, opplyser WHO mandag. 382 av dem er døde.

Den pågående ebolaepidemien krevde sitt første dødsoffer i Guinea i desember 2013. Peter Piot, som var med å oppdage viruset i 1976, anslår at epidemien vil vare ut 2015.

SISTE NYTT

Siste nytt