Åpner døren for gjester i sorg

SEYNE-LES-ALPES (NRK): I dag kom flere hundre pårørende til Seyne-les-Alpes, den fredelige fjellandsbyen i alpene i det sørlige Frankrike som har vært i verdens søkelys de siste par dagene.

Marie France

Marie-France Manouvre lager mat for de sørgende gjestene. Hun håper det å bo hos henne vil hjelpe de pårørende i en vanskelig tid.

Foto: Marit Kolberg / NRK

I strålende sol ble mange av dem som hadde mistet sine kjære så brått, kjørt med buss fra flyplassen i Marseille og opp i høyden.

I Seyne-les-Alpes har innbyggerne fulgt dramaet på nært hold siden Germanwings fly braste inn i fjellveggen på tirsdag. Mange av dem har tatt kontakt med myndighetene i byen for å tilby de sørgende et sted for natten.

FRANCE-CRASH/ Flags symbolizing the nationalities of the victims are seen as family members and relatives gather for a ceremony in Le Vernet near the crash site of an Airbus A320 in the French Alps

Pårørende kom i dag til landsbyen som har blitt samlingssted i de franske alpene.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

– Man gjør det man kan for å hjelpe, det er helt naturlig, sier Marie-France Manouvre til NRK på besøk.

Hun viser soverommet der det er plass til flere. Dobbeltsengen er pent oppredd under skråtaket, en barneseng står også klar, om det skulle være behov for det.

– Hvis jeg hadde vært i en slik situasjon ville jeg heller ha sovet hjemme hos noen enn på en feltseng i en stor sal, sier hun.

Snakke med hjertet

Hun vet ennå ikke om det kommer noen til kvelden, men har kjøpt inn ekstra frokostmat.

– Jeg hadde ting klart her i går også, jeg. Men da var det ikke behov.

– Hvis det kommer noen, får du gjester som er i dyp, dyp sorg. Hva vil du si til dem?

– Jeg snakker hverken engelsk, spansk eller tysk, så jeg kan nok ikke snakke med dem. Man får bruke fakter og snakke med hjertet, sier hun.

LES OGSÅ: De pårørende har kommet til ulykkesstedet

Marie-France og mannen har to voksne barn og er begge enige om at dette er noe de vil gjøre for å hjelpe.

– Jeg har ikke ord for det som har skjedd. Det er vondt og vanskelig. Og at dette skyldes en villet handling gjør det dobbelt så tungt.

For de som er i sorg må dette være veldig, veldig tungt, sier Marie-France.

SISTE NYTT

Siste nytt