NRK Meny
Normal

Storstilt anti-terroraksjon i Australia

Rundt 800 politifolk har gått til aksjon i det som beskrives som tidenes største antiterroroperasjon i australsk historie. Flere personer som antas å ha forbindelser til IS er arrestert.

En mann bli arrestert under antiterroroperasjon i Australia

En mann bli arrestert under antiterroroperasjonen i Australia. Personene pågrepet av politiet skal ha tilknytning til IS.

Foto: NSW Police

Flere hundre politifolk har gått til aksjon mot flere hjem i Sydney og Brisbane i Australia. Aksjonen ble iverksatt tidlig torsdag morgen lokal tid.

Operasjonen skal være knyttet til personer med forbindelser til Den islamske stat (IS), skriver australske Daily Telegraph. Disse opplysningene er ikke bekreftet.

Ifølge føderalt politi var en terrorcelle nær ved å angripe, noe som kan forklare årsaken til den storstilte aksjonen.

Planla trolig terror

Australsk politi og ansatte i den australske sikkerhetstjenesten har arrestert en rekke personer de mistenker planla å gjennomføre en rekke terrorangrep i Australia.

Australsk sikkerhetstjeneste har jobbet i flere måneder med omfattende spaning mot personer tilknyttet IS.

Laster Twitter-innhold

Terrornettverk

Det skal ha blitt nøstet opp et nettverk med flere titalls mistenkte etter at en mann i Brisbane nylig ble arrestert etter terrormistanker. Mannen er mistenkt for å ha drevet med pengeinnsamling til terrororganisasjoner, blant annet i Syria.

Arrestasjonene og raidene skjedde trolig etter at australske sikkerhetsmyndigheter, kalt ASIO sendte ut ransakelsesordrer.

I en pressemelding skriver politiet i Sydney at aksjonen fortsatt pågår med hjemmeransakelser i boliger i store deler av Sydney. Føderalt politi bekrefter at det også pågår ransakelser i Brisbane.

60 australiere antas å kjempe med IS

Om lag 60 australiere antas å kjempe med de ytterliggående islamistene i IS i Irak og Syria. Om lag 100 andre antas å gi gruppen hjelp fra Australia.

Fredag i forrige uke varslet australske myndigheter at terrorberedskapen var høynet fra medium til høy.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt