NRK Meny
Normal

Antall døde i India steget til 80

Antallet omkomne etter togavsporingen i Nord-India søndag er steget til 80. To svensker er blant de døde og en tredje er skadd. Ingen nordmenn er meldt skadd, ifølge UD.

Video Togulykke i India

Vognene ble klemt inn i hverandre da toget sporet av.

Rundt 15 vogner ble kastet av sporet mens toget holdt en fart på 108 kilometer i timen. Vognene ble presset inn i hverandre.

Lokalt politi opplyser til nyhetsbyrået AP at de mistenker at årsaken var en fjerndetonert bombe.

Blant de mange omkomne er to svensker. Samtidig er en svenske skadet og sendt til sykehus.

Hundrevis er skadd

80 mennesker har mistet livet, mens nærmere 200 skadde er sendt til sykehus eller blir behandlet på stede.

Rundt 250 har fått behandling på et lokalt sykehus, forteller en politimann fra det nordlige området Uttar Pradesh til PTI.

Toget var på vei fra byen Howrah til hovedstaden New Dehli da det sporet av, og flere hundre beboere i nærliggende landsbyer strømmet til for å hjelpe.

– Vi satt på plassene våre da alt plutselig ble vendt opp ned. Da toget stanset knuste vi vindusrutene og klatrer ut, sier en passasjer til fjernsynskanalen CNN-IBN.

11.000 tog hver dag

Indias statsminister Manmohan Singh har uttrykt dyp sorg og sjokk over ulykken, og lovet at alle tilgjengelige ressurser skal bli satt inn i redningsarbeidet.

Passasjerenes pårørende har samlet seg på jernbanestasjoner langs ruta, og jernbaneselskapet planlegger å sette opp ekstratog slik at slektningene kan komme til ulykkesstedet.

Det statlige jernbaneselskapet er Indias største arbeidsgiver med 1,4 millioner ansatte. Selskapet kjører 11.000 tog hver dag og frakter 18,5 millioner passasjerer.

Sist torsdag omkom 38 mennesker i en togulykke i den samme delstaten . Da kolliderte et tog med en buss som fraktet bryllupsgjester.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt