NRK Meny
Normal

– Denne mannen vil løfte Amerika

Til stående applaus og ellevill jubel hyllet i natt Ann Romney sin mann, republikanernes presidentkandidat Mitt Romney.

Mitt og Ann Mitt Romney på Republikanernes partikongress i Tampa

Mitt Romney kom opp på scenen og kysset sin kone Ann etter hennes tale. Natt til fredag skal han holde sin livs viktigste tale.

– Ved hver eneste vending i livet, så har denne mannen jeg møtte på skoledansen hjulpet andre mennesker, sa Ann Romney til landsmøtet i natt.

Formelt utnevnt

Med mørke skyer hengende over Tampa og Det republikanske partiet hadde mange sett frem til nattens tale. For bare får timer etter at Romney offisielt hadde blitt utnevnt til partiet presidentkandidat entret han kone scenen.

– Dette er mannen som vil våkne opp hver dag fast bestemt på å løse problemene andre mener ikke kan løses, og på å reparere det andre sier ikke lar seg reparere.

– Dette er mannen som vil jobbe hardere enn noen slik at vi andre kan jobbe litt mindre hardt, sa hun videre i en tale der hensikten var å fremstille Romney som mer menneskelig.

Førstefamilie

Det var stilt enorme forventninger til partiets førstedamekandidat, for i USA velger man ikke bare en president, men en førstefamilie.

De to har kjent hverandre i nesten 50 år, og hun brukte mye av talen på å snakke om kjærlighet, hvordan hun og Mitt traff hverandre og deres ekteskap. Hun appellerte også direkte til USAs kvinner.

– Dere er det beste av USA, dere er USAs håp. I dag hilser og roser vi dere, sa Ann Romney.

Mitt Romney trenger sårt å nå ut til kvinnelige velgere for å kapre seieren i november. Men mange av dem er skeptiske på grunn av republikanernes standpunkter om abort, prevensjon og homofilt ekteskap, skriver nyhetsbyrået AFP.

Kysset

Spørsmålet nå blir om Ann Romney klarte å presentere ektemannen på en måte som kan lokke kvinnelige velgere.

For partiets oppgave er ikke bare å slå Obama, men også å samles og menneskeliggjøre Romney. En mann som i stor grad har blitt sett på som en kynisk forretningsmann. Og kona gjorde sin del i natt.

– Jeg vet ikke hva som kommer til å skje de neste fire årene. Jeg kan i kveld som ektefelle, bestemor og amerikaner kun gi dere et høytidelig løfte om at denne mannen ikke vil mislykkes. Denne mannen vil ikke skuffe oss. Denne mannen vil løfte USA, fortalte hun de 4500 delegatene og millionene av amerikanerne som fulgte talen direkte på TV.

Mitt Romney selv var i salen og som seg hør og bør på amerikansk vis kom han opp på scenen og kysset kona etter talen, uten å si noe. Hans livs viktigste tale kommer først under avslutningen av møtet natt til fredag norsk tid.

Først da vil vi få det første svaret på om Romney er mannen som klarer å samle de ulike fløyene i partiet og trekke i samme retning. For foreløpig ligger mannen som mener USA har feil økonomisk kurs bak sin konkurrent på meningsmålingene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt