Normal

Anklager mot Strauss-Kahn kan smuldre opp

Anklagene mot tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn om voldtektsforsøk i USA ser ut til å smuldre opp. Tilsvarende anklager i Frankrike studeres nå av myndighetene i Paris.

STRAUSSKAHN/ Benjamin Brafman

Benjamin Brafman, en av advokatene som forsvarer ekssjefen for Det internasjonale pengefondet IMF mot anklager om voldtektsforsøk, kommer til et møte med påtalemyndigheten i New York onsdag. En stuepike på et New York-hotell har anklaget Strauss-Kahn for voldtektsforsøk. Men saken mot ham ser ut til å kunne smuldre opp, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Foto: BRENDAN MCDERMID / Reuters

Strauss-Kahns forsvarere møtte onsdag folk fra påtalemyndigheten i New York for å drøfte påstandene fra en stuepike på et hotell i byen om at han forsøkte å voldta henne, melder NTB.

Det var ikke kjent hva som ble sagt, men en av forsvarerne betegnet møtet som konstruktivt.

– Etterforskningen pågår fortsatt, opplyser en av aktorene i saken etter møtet med Strauss-Kahns advokater, ifølge Reuters.

Kan bli nødt til å frafalle siktelsen

Ifølge nyhetsbyrået Reuters øker spekulasjonene om at påtalemyndigheten kan bli nødt til å frafalle siktelsen mot Strauss-Kahn.

Hovedårsaken er avsløringer om at den 32 år gamle stuepiken tidligere har løyet om angivelige seksuelle overgrep mot henne.

Dominique Strauss-Kahn

SIKTELSEN KAN BLI FRAFALT: Siktelsen mot tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn ser ut til å smuldre opp.

Foto: POOL / Reuters

Hun har også kommet med motstridende forklaringer om hva som skjedde på hotellet der Strauss-Kahn bodde i midten av mai.

Anklagene hun satte fram, førte til at Strauss-Kahn måtte trekke seg som IMF-sjef, og muligens fikk sin politiske framtid i Frankrike ødelagt.

Vil at distrikts-advokat trekker seg

Advokater som representer den 32 år gamle stuepiken har bedt om distrikts-advokat Curys Vance trekker seg fra saken, og at det utnevnes en «special prosecutor».

En «special prosecutor» er i USA en advokat som utnevnes av Kongressen for å undersøke hvorvidt en offentlig tjenestemann har opptrådd uredelig i tjenesten.

Dette fordi stuepikens advokater anklager Vances kontor for å ha lekket skadelig informasjon om henne, melder nyhetsbyrået Reuters.

– Distriktsadvokat Vance, vi ber i all oppriktighet om at ditt kontor frivillig trekker dere fra Strauss-Kahn-saken og at det oppnevnes en aktor av kongressen, skriver Kenneth Thompson, en av 32-åringens forsvarere, i et brev onsdag.

Ny anmeldelse

Dominique Strauss-Kahn er fransk, og i hjemlandet har forfatteren og journalisten Tristane Banon anmeldt ham for et voldtektsforsøk som skal ha funnet sted i Paris i 2003.

Tjenestemenn i det franske rettsvesenet sa onsdag at anmeldelsen er under gransking.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt