Anklager Manafort for å ha forsøkt å påvirke vitner

I et nytt rettsdokument anklages Donald Trumps valgkampsjef Paul Manafort for å ha forsøkt å påvirke mulige vitner i Russland-etterforskningen, melder Reuters.

Paul Manafort

MANAFORT: Rettssaken mot Trumps valgkampsjef Paul Manafort skal etter planen gå 24. juli i Virginia.

Foto: Andrew Harnik / AP

Den tidligere valgkampsjefen sitter for tiden i husarrest og har forbud mot å uttale seg om etterforskningen.

Spesialetterforsker Robert Muellers etterforskere i granskingen av den påståtte russiske innblandingen i presidentvalget i 2016, hevder de påståtte forsøkene på å kontakte vitner er et brudd på forbudet.

Mueller

MUELLER: Lite er kjent om spesialetterforsker Rovert Muellers arbeid med Russland-etterforskningen. De store spørsmålene står fremdeles ubesvart.

Foto: Joshua Roberts / Reuters

Muellers team anklager videre presidentens tidligere valgkampsjef for å ha forsøkt å påvirke de mulige vitnene.

Mueller, som etterforsker om det var et mulig samspill mellom Trump-kampanjen og Russland i forbindelse med presidentvalget i 2016, har bedt den føderale dommeren som overvåker saken om å holde en høring for å avgjøre om man skal revidere vilkårene for Manaforts husarrest eller fengsle ham frem til rettssaken begynner.

Rettssaken mot Manafort skal etter planen gå 24. juli i Virginia.

Vitne meldte ifra

Ifølge rettsdokumenter skal Manafort ha forsøkt å kontakte vitnene ved å ringe og gjennom et kryptert meldingsprogram. Den tidligere valgkampsjefen skal ha kontaktet vitnene mens han satt i husarrest.

Ifølge AP er det snakk om to ikke-navngitte vitner. De to omtales som medlemmer i en gruppe med europeere som skal ha holdt på med ulovlig lobbyvirksomhet under presidentvalget i USA i 2016.

FBI-agenten Brock W. Domin, skriver ifølge The New York Times i rettsdokumentet at minst ett vitne har rapportert om at Manafort har tatt kontakt og forsøkt å påvirke vitnets opplevelse av Manaforts virksomhet.

Manafort selv har avvist alle anklager rettet mot ham.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt