NRK Meny
Normal

Angriper sikkerhetsstyrker i Egypt

I dag har fem egyptiske soldater blitt drept i en skuddveksling nord for Ismailiya, mens dødstallene stiger etter gårsdagens voldelige demonstrasjoner i Kario.

Gatedemonstranter i Kairo

Antall drepte under gårsdagens demonstrasjoner fortsetter å stige.

Foto: MOHAMMED ABDEL MONEIM / Afp

I Ismailiya åpnet angriperne ild mot soldatene mens de satt i en bil ved en kontrollpost, sier ikke navngitte tjenestemenn i Kairo i dag, ifølge BBC.

Bilbombe

Angrepet skjedde i et område der folk som antas å være opprørere har gjennomført flere lignende aksjoner de siste ukene.

I tillegg ble to mennesker drept og et femtitalls skadd da en bilbombe eksploderte utenfor sikkerhetsstyrkenes hovedkvarter i byen Al-Tur på Sør-Sinai.

Dette skjer dagen etter nye voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter i Kairo, der dødstallene har steget til over 50 i morgentimene i dag.

Frykter voldelig uke

Mange frykter nå at uroen vil spre seg og fortsette utover uka. En allianse der den avsatte presidenten Mohamed Mursis bevegelse, Det muslimske brorskap er blant medlemmene, har bedt om nye protester fra tirsdag av og massemøte på Tahrir-plassen i Kairo kommende fredag.

Den politiske situasjonen i landet har vært spent siden forsvarssjef Abdel Fattah al-Sisi avsatte den demokratisk valgte presidenten i juli i år.

Siden den gang har mer enn 100 politifolk og flere hundre demonstranter blitt drept i ulike deler av Egypt og de militære styrkene har drevet omfattende jakt på militante islamister på Sinaihalvøya øst for Suezkanalen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt