NRK Meny
Normal

T.J. Lanes (17) omgangskrets i sjokk etter skoleskyting

17-åringen som skal ha drept tre elever i en skoleskyting i USA mandag, tilhørte ingen spesiell gjeng på skolen han gikk på, sier medelever.

T.J. Lane

Facebook-bilde av den antatte gjerningsmannen T.J Lane. To ungdommer og tre andre ble skutt på Chardon High School i Ohio.

Foto: KAREN BLEIER / Afp

Skyting på skole i Cleveland, Ohio

Foreldrene strømmet til skolen for å hente barna sine etter at elevene sendte ut tekstmeldinger om skytingen.

Foto: Warren Dillaway / Ap

De som kjenner T.J Lane beskriver ham som en stille gutt som sjelden snakker om sitt turbulente familieliv, skriver CNN.

Lane var ikke elev ved skolen der fem ungdommer ble skutt mandag, men elev ved den alternative skolen Lake Academy Alternative School. Skolen ligger i samme område og er en skole for elever med ulike problemer.

Politiet har ennå ikke offentliggjort navnet på den mistenke drapsmannen, men medelever og lokale medier har gått ut med navnet på 17-åringen. Han ble pågrepet like etter at en av lærerne klarte å jage ham vekk fra Chardon High School.

Tre døde

I morges lokal tid døde det tredje offeret for skoleskytingen av skadene han ble påført.

– Vi er svært triste over tapet av vår sønn og andre i vårt lokalsamfunn. Demetrius var en glad, ung mann som elsket livet, familien og vennene. Vi kommer til å savne ham veldig mye, sier guttens familie i en uttalelse.

Tidligere i dag ble det kjent at en 17 år gammel skoleelev døde av skadene etter skytingen.

Dermed har til sammen nå tre tenåringer mistet livet i skoleskytingen.

17-åringen som døde tirsdag, ble sendt til sykehus med redningshelikopter etter angrepet, men ble senere erklært hjernedød.

Eleven som ble erklært død etter skytingen i går, var bare 16 år. To andre ble skadet i skytingen.

Sjokk

Lane skulle egentlig møte for en ungdomsdomstol tirsdag ettermiddag i en annen sak, men myndighetene har ikke sagt hva 17-åringen er tiltalt for.

Haley Kovacik, en venn som snakket med Lane noen ganger i uka, fikk sjokk da hun hørte om skytingen.

– Han virket som en veldig normal tenåringsgutt. Han kunne ha et trist uttrykk i øynene, men han snakket normalt og sa aldri noe rart, sier Kovacik.

Lane, som bodde sammen med besteforeldrene sine, skal ikke ha vært særlig meddelsom om sitt eget privatliv, forteller venner.

Ifølge WJW News, som er tilknyttet CNN, skal Lanes far ha blitt arrestert flere ganger for vold mot kvinner, blant annet Lanes mor.

I løpet av Lanes to første leveår ble både moren og faren arrestert for vold i hjemmet. Faren har også sonet en dom for angrep på en politimann.

Angrer

Ifølge 17-åringens advokat, Bob Farinacci, angrer Lane på skytingen.

– Han er veldig, veldig redd og svært angrende, sier advokaten til WKYC.

Det går 1100 elever på Chardon High School, som ligger i en forstad til Cleveland, Ohio.

Vitner sier det virket som om gutten som skjøt, med hensikt siktet på en gruppe elever som satt sammen i kantina.

Verken politi eller ansvarlige ved skolen vil si noe om motiv eller årsak til skytingen. Guttens advokat sier at familien er i sjokk og forstår overhodet ikke hva som kan ha skjedd.

Episoden er den verste skyteepisoden på en skole i USA på elleve måneder, og den verste i Ohio siden 2007.

Den verste skyteepisoden på en skole i USA var massakren på Virginia Tech i 2007 da 33 mennesker ble drept. Den verste på en videregående skole var skytingen på Columbine-skolen i Colorado i 1999 som kostet tolv elever og en lærer livet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt