NRK Meny
Normal

Greske demonstranter angrep politiet med brannbomber

Det ble harde sammenstøt mellom gresk politi og flere tusen demonstranter som protesterte mot myndighetenes sparetiltak. Se den dramatiske videoen av politimannen som ble truffet av en brannbombe.

Video Politimann sett i brann i Aten

VIDEO: Se de dramtiske bildene av politimann i full fyr.

– Demonstrantene kastet steiner og plastikkflasker. Politiet måtte bruke tåregass for å spre dem, opplyser politiet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Demonstrantene svarte med å kaste brannbomber mot politiet. Bildene viser flere politifolk i flammer, og kolleger som fortvilet forsøker å slukke dem.

Sammenstøtene skjedde i nærheten av finansdepartementet da politiet forsøkte å hindre demonstrantene i å nærme seg departementet.

Ifølge gresk politi hadde 36.000 mennesker sluttet seg til demonstrasjonene i Aten i dag, da Hellas for første gang i år ble lammet av en landsomfattende streik i protest mot sparetiltakene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Demonstrasjon i Aten

Flere tusen demonstranter marsjerte i Atens gater i protest mot sparetiltakene.

Foto: YIORGOS KARAHALIS / Reuters

24 timers streik

Skoler og statlige kontorer er stengt, butikker og banker har lukket dørene og flyavganger er innstilt over hele landet onsdag.

Streiken, som skal vare i 24 timer, legger ytterligere press på den greske regjeringen, som sliter med å takle et skyhøyt budsjettunderskudd.

Hellas' største offentlige og private fagforeninger i alle sektorer står bak streiken, og det var ventet at flere tusen arbeidere, studenter og pensjonister ville marsjere i Atens gater i protest mot regjeringens sparetiltak.

Mellom klokken 11 og klokken 15 vil bare nødflyginger være tillatt, mens skipene blir liggende i greske havner hele onsdag.

– En bølge av protester

– Denne streiken er startskuddet for en bølge av protester fra arbeidere, pensjonister og arbeidsledige. Vi er imot myndighetenes politikk, som med sikkerhet fører til fattigdom og vil lede økonomien inn i resesjon, sier Ilias Iliopoulus, sjef for ADEDY, fagforeningen for offentlig sektor.

Regjeringen i Aten kuttet i fjor lønninger og pensjoner og hevet skattene, i bytte mot et kriselån på 110 milliarder euro fra EU og Det internasjonale pengefondet.

Det har vakt sterke reaksjoner, og Hellas har flere ganger værtlammet av generalstreiker.

De rammet blant annet Hellas' viktige turistnæring hardt i fjor sommer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt